Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ζούγκλα]: Αχτσιόγλου: «Η κυβέρνηση δεν δημιουργεί προϋποθέσεις επαναφοράς από την ύφεση»
[Ζούγκλα]: Αχτσιόγλου: «Η κυβέρνηση δεν δημιουργεί προϋποθέσεις επαναφοράς από την ύφεση»

[Ζούγκλα]: Αχτσιόγλου: «Η κυβέρνηση δεν δημιουργεί προϋποθέσεις επαναφοράς από την ύφεση»

«Η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε ένα εξαιρετικά δύσκολο σημείο. Το δεύτερο τρίμηνο του 2020 καταγράφηκε η πολύ μεγάλη ύφεση του 15,2%, που συνιστά τη χειρότερη επίδοση στη χώρα», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στον ρ/σ “Realfm”.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι ήδη από τα τέλη του 2019, πολύ πριν το ξέσπασμα του κορονοϊού, η κυβέρνηση είχε θέσει την οικονομία σε υφεσιακή τροχιά», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι«η πολιτική της ΝΔ από την πρώτη στιγμή ήταν υφεσιακή, επανέλαβε συνταγές που εφαρμόζονταν πριν το 2010 και μας οδήγησαν στη μεγάλη οικονομική κρίση», δηλαδή «κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα, φοροελαφρύνσεις μόνο στα ανώτατα κλιμάκια, επίθεση στην εργασία, ακραία ελαστικοποίηση, μείωση μισθών και τελικά μείωση της κατανάλωσης και της ενεργούς ζήτησης και συρρίκνωση του ΑΕΠ».

Την περίοδο της πανδημίας, σημείωσε η κ. Αχτσιόγλου,«η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης ακολουθεί τη γραμμή του βλέποντας και κάνοντας», δηλαδή «αναιμική, σχεδόν μηδενική, παρέμβαση για να στηριχτούν οι επιχειρήσεις και καταστροφική παρέμβαση για τους εργαζόμενους», αντιθέτως οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ εξ αρχής ζητούσαν «ισχυρή τόνωση της πραγματικής οικονομίας από το κράτος, άμεση στήριξη κυρίως των μικρών επιχειρήσεων με μη επιστρεπτέα ενίσχυση -όχι με τη μορφή του δανεισμού- για να έχουν ένα κεφάλαιο κίνησης και κυρίως στήριξη των θέσεων εργασίας και των μισθών».

Η κυβέρνηση, ανέφερε, «έκανε το ανάποδο, δεν στήριξε τις θέσεις εργασίας, τα στοιχεία για την ανεργία είναι τρομακτικά, μέσα σε τρεις μήνες έχουμε αύξηση της ανεργίας κατά 4 μονάδες, περίπου 200.000 λιγότεροι άνθρωποι εργάζονται στη χώρα σε σχέση με πέρυσι».

Η κ. Αχτσιόγλου τόνισε ότι «το ανησυχητικό είναι η επόμενη μέρα, το μεγάλο πρόβλημα είναι αν δημιουργούνται οι προοπτικές για την επαναφορά».

«Ο κ. Σταϊκούρας έχει κάνει πολλές προβλέψεις από την αρχή της πανδημίας οι οποίες δεν επιβεβαιώνονται, ξεκίνησε να λέει ότι δεν θα υπάρχει καθόλου ύφεση, εν συνεχεία είπε ότι θα είναι 4% και μετά ότι μπορεί να είναι και παραπάνω.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!