Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ζούγκλα]: Αχτσιόγλου: Οι 4 στους 5 είναι εκτός Επιστρεπτέας Προκαταβολής
[Ζούγκλα]: Αχτσιόγλου: Οι 4 στους 5 είναι εκτός Επιστρεπτέας Προκαταβολής

[Ζούγκλα]: Αχτσιόγλου: Οι 4 στους 5 είναι εκτός Επιστρεπτέας Προκαταβολής

Οι τέσσερις στις πέντε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, οι αυτοαπασχολούμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίες παραμένουν αποκλεισμένοι από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή, δηλώνει η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου.

Σημειώνει σε δήλωσή της ότι «οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, οι επαγγελματίες βρίσκονται σε οικονομική ασφυξία και η επιμονή της κυβέρνησης να ακολουθεί τον ίδιο δρόμο ανεξαρτήτως αποτελέσματος επιβεβαιώνει ότι το πράττει συνειδητά». Κατηγορεί επίσης την κυβέρνηση ότι η άρνησή της να τους χορηγήσει απευθείας μη επιστρεπτέα ενίσχυση εδώ και καιρό «είναι πια καταλυτικά διαλυτική για την πραγματική οικονομία».

Συγκεκριμένα η κα. Αχτσιόγλου αναφέρει:

-Η κυβέρνηση κάνει αυστηρότερο το κριτήριο της μείωσης του τζίρου -από 10% σε 20%- που θέτει ως προϋπόθεση για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή, στους νέους κύκλους του μέτρου. Τονίζει ότι έτσι «αποκλείει πολύ μεγάλο μέρος ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων, καθώς και πάρα πολλές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις».

-Ακόμα και το βοήθημα των 800 ευρώ που είχε δοθεί στο πρώτο lockdown, σε ένα μέρος των ελεύθερων επαγγελματιών, τώρα δεν υπάρχει και αντικαταστάθηκε από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή, σημειώνει.

-Επίσης αναφέρει η κ. Αχτσιόγλου ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να αφαιρεί από το δάνειο που δίνει στις επιχειρήσεις το επίδομα αναστολής που έχουν λάβει οι εργαζόμενοί τους, εκμηδενίζοντας σε πολλές περιπτώσεις την ενίσχυση.

-Σημειώνει ότι την Επιστρεπτέα Προκαταβολή έχει λάβει ένας περιορισμένος αριθμός επιχειρήσεων, οι οποίες, στην πλειοψηφία τους, επαναλαμβάνονται σε κάθε κύκλο που έχει έως τώρα υλοποιηθεί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!