Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ζούγκλα]: Tα 3+1 hot spot του Covid-19
[Ζούγκλα]: Tα 3+1 hot spot του Covid-19

[Ζούγκλα]: Tα 3+1 hot spot του Covid-19

Στο 3% κυμαίνεται η θετικότητα στην Ελλάδα όσον αφορά τον κορωνοϊό όπως είπε κατά τη σημερινή ενημέρωση ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης. Ο αριθμός των διασωληνωμένων είναι σταθερά υψηλότερος από τους 90 και καταλήγουν πάνω από 5 ασθενείς καθημερινά.

Η Αττική έδειξε κάποιες τάσεις σταθεροποιήσεις τις τελευταίες δύο εβδομάδες τόνισε, αλλά πρόσθεσε ότι είναι νωρίς να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα.

Ο κ. Μαγιορκίνης τόνισε ακόμα ότι το μέγεθος της πόλης ή του χωριού που υπάρχουν ενεργά κρούσματα έχει μεγάλη σημασία. «Βλέπουμε πιο γρήγορα αποτελεσματικότητα των μέτρων σε μικρές πόλεις και χωριά από ό,τι σε μεγάλες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσο μεγαλύτερος ο πληθυσμός, τόσο πιο αυστηρή πρέπει να είναι η τήρηση των μέτρων στα αστικά κέντρα.

Όσον αφορά στην εξέλιξη, βραχυπρόθεσμα, των κρουσμάτων, ανέφερε ότι όσο πέφτουν οι θερμοκρασίες και πλησιάζει ο χειμώνας ενδέχεται να υπάρξει μία μικρή αύξηση: «Αν μείνουμε σε αυτά τα επίπεδα θα είμαστε καλά», είπε χαρακτηριστικά.

Οι περιοχές που ανησυχούν τις υγειονομικές Αρχές

Εν τω μεταξύ, σε τρεις περιοχές της Ελλάδας εντόπισε αυξημένη επικινδυνότητα, πέρα της Αττικής, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς

«Υπάρχουν 2 + 1 περιοχές που μας έχουν δώσει alert», είπε και εξήγησε ότι πρόκειται για την Κοζάνη με 49 κρούσματα μέσα σε 3 ημέρες, και συνολικά 181 ενεργά, τα Ιωάννινα με 69 κρούσματα από την Παρασκευή το βράδυ και τέλος, και η Πέλλα με 212 ενεργά κρούσματα.

Ανέφερε επίσης ότι από την 1η Ιουλίου έως τις 11 Οκτωβρίου έχουν πραγματοποιηθεί 638.879 στοχευμένοι έλεγχοι, ενώ τα κρούσματα που εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου ανέρχονται σε 1.738.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!