Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Ζιαζιάς και Λάβδας: Πώς πρέπει να αντιμετωπίσουμε την Τουρκία
[Tribune]: Ζιαζιάς και Λάβδας: Πώς πρέπει να αντιμετωπίσουμε την Τουρκία

[Tribune]: Ζιαζιάς και Λάβδας: Πώς πρέπει να αντιμετωπίσουμε την Τουρκία

Το ερώτημα είναι πώς θα πάμε μέχρι την Πέμπτη που είναι η Σύνοδος Κορυφής που θα ασχοληθεί με τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, αν υπάρξουν κυρώσεις, ποιες θα είναι οι συνομιλίες, ανέφερε ο καθηγητής ευρωπαϊκής πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Κωνσταντίνος Λάβδας μιλώντας στο MEGA.

Το περιεχόμενο της ατζέντας των συνομιλιών και το ζήτημα της Κύπρου, η οποία δέχεται σκληρή πίεση από την Τουρκία για να εγκαταλείψει την πρόθεσή της για βέτο στις κυρώσεις στη Λευκορωσία, είναι δύο στοιχεία, τα οποία κατά τη γνώμη του καθηγητή οδηγούν σε αδιέξοδο και όχι σε έναρξη ουσιαστικών και βιώσιμων συζητήσεων.

Αναφορικά με τις κυρώσεις, ο κ. Λάβδας επισήμανε πως είναι πολύ χρήσιμες όσο λειτουργούν ως απειλή.

Αν αυτές είναι ουσιαστικές, πράγμα που αμφισβητεί, τότε η Τουρκία θα στραφεί προς την Κίνα, το Κατάρ ακόμα και τη Ρωσία.

«Είναι δύσκολο για την ΕΕ να φτάσει σε αυτές τις κυρώσεις και η βασική συνεισφορά από πλευράς Ευρώπης είναι η γαλλική, η οποία προσπαθεί να βοηθήσει στην προσλαμβανόμενη ισορροπία δυνάμεων στην ανατολική μεσόγειο», είπε χαρακτηριστικά.

«Είναι σαφές ότι αν ξεκινήσουν διερευνητικές επαφές είναι καλό, αλλά δε σημαίνει ότι μπορούμε να πάμε σε ουσιαστικές συνομιλίες χωρίς να ξεκαθαρίσουμε την ατζέντα», πρόσθεσε.

Ζιαζιάς: Καμία πραγματική αποκλιμάκωση

Από την πλευρά του πρώην αρχηγός ΓΕΣ Κωνσταντίνος Ζιαζιάς υποστήριξε πως η Τουρκία όχι μόνο δε δήλωσε ότι αποχωρεί ή αποκλιμακώνει, αλλά ανακοίνωσε ότι έστειλε το ερευνητικό σκάφος για συντήρηση και ζήτησε διάλογο για όλα χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!