Δευτέρα, 2 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Tribune]: Ξέμειναν από λεφτά οι τουρκικές κρατικές τράπεζες
[Tribune]: Ξέμειναν από λεφτά οι τουρκικές κρατικές τράπεζες

[Tribune]: Ξέμειναν από λεφτά οι τουρκικές κρατικές τράπεζες

Η Τουρκία εξετάζει μια νέα «ένεση» κεφαλαίου προς τις κρατικές τράπεζες, αλλά χρειάζονται επίσης ένα σχέδιο για την αντιμετώπιση του παρατεταμένου επισφαλούς χρέους, αφού οι δανειστές εξάντλησαν τους πόρους τους βοηθώντας τη μάχη της Άγκυρας ενάντια στην COVID-19, λένε ανώτεροι τραπεζίτες και κυβερνητικοί αξιωματούχοι, που μίλησαν στο Reuters.

Ενώ οι ιδιωτικές τράπεζες είναι πιο φειδωλές, οι κρατικές τράπεζες σχεδόν διπλασίασαν τον δανεισμό τους πέρυσι, βοηθώντας την οικονομία των 720 δισεκατομμυρίων δολαρίων να αποφύγει τη συρρίκνωση και να ωθήσει μια ισχυρή ανάκαμψη που ενισχύθηκε από μια ταχεία εκστρατεία εμβολιασμού.

Τώρα, οι Αρχές θέλουν οι δανειστές να είναι έτοιμοι για ακόμα μία έκρηξη πίστωσης αργότερα αυτό το έτος ή το επόμενο για να καλύψουν την αναμενόμενη ζήτηση από κατασκευαστές και άλλους δανειολήπτες, ανέφεραν οι έξι πηγές στο Reuters, ζητώντας την ανωνυμία.

Όμως, το εξαντλημένο κεφάλαιό τους απαιτεί αναζωογόννηση, ειδικά δεδομένου ότι χρειάζονται προβλέψεις, πριν από την προθεσμία του Σεπτεμβρίου, όταν τα περισσότερα δάνεια – συμπεριλαμβανομένων αυτών του τομέα υπηρεσιών που έχει πληγεί σοβαρά – θα πρέπει να χαρακτηριστούν ως μη εξυπηρετούμενα δάνεια (NPL).

«Οι κρατικές τράπεζες ξεπέρασαν τα όρια το προηγούμενο έτος χρηματοδοτώντας μεγάλα έργα.

»Υπήρξε υπερβολική χρήση πόρων και πρέπει να ενισχυθούν με κεφαλαιακή στήριξη», δήλωσε ένας αξιωματούχος με γνώση του θέματος.

«Καθώς ορισμένα προηγούμενα δάνεια έχουν αποπληρωθεί, θα υπάρξει ανάγκη για περαιτέρω πιστωτικής ανάπτυξης για ορισμένους τομείς της οικονομίας τουλάχιστον για το επόμενο έτος», δήλωσε μία από τις πηγές στο Reuters.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!