Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Βυθίστηκε το Kharg ένα από τα μεγαλύτερα πλοία του Ιράν (βίντεο)
[Tribune]: Βυθίστηκε το Kharg ένα από τα μεγαλύτερα πλοία του Ιράν (βίντεο)

[Tribune]: Βυθίστηκε το Kharg ένα από τα μεγαλύτερα πλοία του Ιράν (βίντεο)

Ένα από τα μεγαλύτερα πλοία του Ιράν, το Kharg, βυθίστηκε στον Κόλπο του Ομάν, ενώ επί 20 ώρες βρισκόταν εκτός ελέγχου πυρκαγιά που προκλήθηκε από «σφάλμα», στη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης.

Στο πλοίο επέβαιναν 400 άτομα, πλήρωμα και εκπαιδευόμενοι που απομακρύνθηκαν με ασφάλεια, ενώ το Kharg έπλεε κοντά στα Στενά του Ορμούζ.

Ωστόσο, το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim, μετέδωσε ότι 20 άτομα έχουν υποστεί εγκαύματα, ενώ η αιτία της πυρκαγιάς βρίσκεται ακόμη υπό διερεύνηση.

Το πλοίο κατασκευάστηκε κατά παραγγελία στη Βρετανία το 1977 και θεωρείται το μοναδικό στον στόλο του Ιράν που μπορεί να ανεφοδιάζει πολεμικά πλοία στη θάλασσα.

Παραδόθηκε ωστόσο με καθυστέρηση, το 1984, μετά τη λήξη της κρίσης των ομήρων, όταν οι δυτικές δυνάμεις έκριναν ότι δεν θα μπορούσε το πλοίο να μετατραπεί σε «πολεμική μηχανή».

Το ιρανικό ναυτικό είπε ότι το πλοίο βρισκόταν σε «εκπαιδευτική αποστολή» σε διεθνή ύδατα με επίκεντρο τη «νοημοσύνη και την μάχη».

Η ναυτική καταστροφή έρχεται να προστεθεί σε ένα μακρύ κατάλογο για το Ιράν.

Το 2020 κατά τη διάρκεια ιρανικής στρατιωτικής άσκησης, πύραυλος χτύπησε κατά λάθος πλοίο κοντά στο λιμάνι του Γιασκ, σκοτώνοντας 19 ναυτικούς.

Επίσης το 2018, ιρανικό καταδρομικό βυθίστηκε στην Κασπία Θάλασσα.

Το 2019, σειρά εκρήξεων και πυρκαγιών σε πετρελαιοφόρα γύρω από την Αραβική Χερσόνησο έφεραν το Ιράν και τη Σαουδική Αραβία κοντά στον πόλεμο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!