Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Βαρβιτσιώτης: Δεν θα επιστρέψουμε στον 18ο αιώνα με ανύπαρκτο διεθνές δίκαιο
[Tribune]: Βαρβιτσιώτης: Δεν θα επιστρέψουμε στον 18ο αιώνα με ανύπαρκτο διεθνές δίκαιο

[Tribune]: Βαρβιτσιώτης: Δεν θα επιστρέψουμε στον 18ο αιώνα με ανύπαρκτο διεθνές δίκαιο

Την τουρκική παραβατικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και στην Κύπρο καυτηρίασε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και πρόεδρος της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης.

«Μια νέα navtex, η οποία εκδόθηκε χθες από τις τουρκικές αρχές και η οποία επεκτείνει τις ερευνητικές δραστηριότητες του ερευνητικού σκάφους Oruc Reis ήρθε να κλιμακώσει μια ακόμη φορά την ένταση στην περιοχή μας και αποδυναμώνει περαιτέρω την πιθανότητα επανέναρξης των συνομιλιών, και η τοποθεσία του είναι σε απόσταση πιο κοντά από τα 12 ναυτικά μίλια από το Καστελόριζο παραβιάζοντας τα κυριαρχικά δικαιώματά μας» τόνισε ο κ. Βαρβιτσιώτης κατά την εισήγησή του.

Επίσης, καταδίκασε το άνοιγμα των Βαρωσίων από τις κατοχικές δυνάμεις στην Κύπρο, όπως είπε, τονίζοντας παράλληλα πως αυτές οι ενέργειες δεν πρέπει να γίνονται ανεκτές, διότι έρχονται σε αντίθεση με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και ότι ήρθαν ως ένας άλλος κρίκος στην αλυσίδα των προκλητικών πράξεων από την Τουρκία που οδηγούν σε μια επικίνδυνη κλιμάκωση στην περιοχή.

παντώντας σε ερώτηση Τούρκου βουλευτή του κόμματος Ερντογάν (ΑΚP) στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης Άχμετ Γιλντίζ σχετικά με τους τουρκικούς ισχυρισμούς για την υφαλοκρηπίδα, ο κ. Βαρβιτσιώτης διαμήνυσε πως με τη χρήση στρατιωτικής δύναμης, η Τουρκία δεν παράγει κανένα αναγνωρισμένο διεθνές αποτέλεσμα και ότι το μόνο πράγμα που προκαλεί είναι η ασφάλεια και η σταθερότητα στην περιοχή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!