Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Τζάκρη σε κυβέρνηση: Πάρτε πίσω το μέτρο της αναστολής εργασίας για το υγειονομικό προσωπικό που δεν έχει εμβολιαστεί
[Tribune]: Τζάκρη σε κυβέρνηση: Πάρτε πίσω το μέτρο της αναστολής εργασίας για το υγειονομικό προσωπικό που δεν έχει εμβολιαστεί

[Tribune]: Τζάκρη σε κυβέρνηση: Πάρτε πίσω το μέτρο της αναστολής εργασίας για το υγειονομικό προσωπικό που δεν έχει εμβολιαστεί

Το μέτρο της αναστολής εργασίας για το υγειονομικό προσωπικό που δεν έχει εμβολιαστεί θα δημιουργήσει συνθήκες απορρύθμισης στις υγειονομικές δομές της χώρας (νοσοκομεία, κέντρα υγείας κλπ), προειδοποιεί με ερώτησή της προς τον υπουργό Υγείας η πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεοδώρα Τζάκρη και επισημαίνει:

«Πρόκειται για ένα μέτρο επικοινωνιακού αντιπερισπασμού που ουδόλως θα προσφέρει στην οικοδόμηση του επιθυμητού τείχους ανοσίας, εφόσον αφορά το σύνολο του ανεμβολίαστου υγειονομικού προσωπικού αντιστοιχεί μόλις στο 0,1 % του γενικού πληθυσμού.

»Τη Δευτέρα, με 35 ακόμα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υποβάλαμε Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας με την οποία τον ρωτάμε για τις προθέσεις του:

»1. Να καταργήσει το μέτρο της αναστολής εργασίας για το υγειονομικό προσωπικό που δεν έχει εμβολιαστεί, προκειμένου να προληφθεί, έστω και την ύστατη στιγμή, η απορρύθμιση του ΕΣΥ

»2. Αντί της υιοθέτησης του ακραίου μέτρου της αναστολής εργασίας που πρόκειται να απορρυθμίσει το ΕΣΥ, να προχωρήσει σε επιπλέον ελέγχους (με επίδειξη rapid test, PCR, επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης κλπ) προκειμένου οι υγειονομικοί χώροι να γίνουν πιο ασφαλείς και για τις ενέργειες, στις οποίες προτίθεται να προβεί το Υπουργείο ώστε να πειστούν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί να εμβολιαστούν.

»3. Για το σχέδιο της Κυβέρνησης για να μην καταρρεύσει το ΕΣΥ εν μέσω αύξησης των αναγκών λόγω του τέταρτου κύματος της πανδημίας που δεν θα συμπεριλαμβάνει όμως συγχωνεύσεις, καταργήσεις, ιδιωτικοποιήσεις του ΕΣΥ».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Υγείας
Θέμα: «Κατάργηση του μέτρου της αναστολής εργασίας για το υγειονομικό προσωπικό που δεν έχει εμβολιαστεί»

Σε κατάσταση απορρύθμισης έχουν εισέλθει το τελευταίο διάστημα οι υγειονομικές δομές της Χώρας (νοσοκομεία, κέντρα υγείας κλπ) μετά τη θέση σε εφαρμογή του μέτρου της Κυβέρνησης που προβλέπει αναστολή εργασίας για το υγειονομικό προσωπικό που δεν έχει εμβολιαστεί και δεν προσκομίζει το σχετικό πιστοποιητικό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!