Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Τρεις Τούρκοι ανθυποσμηναγοί προσπάθησαν να περάσουν στη Σάμο
[Tribune]: Τρεις Τούρκοι ανθυποσμηναγοί προσπάθησαν να περάσουν στη Σάμο

[Tribune]: Τρεις Τούρκοι ανθυποσμηναγοί προσπάθησαν να περάσουν στη Σάμο

Τρεις Τούρκοι πρώην ανθυποσμηναγοί, που εκδιώχτηκαν από τον τουρκικό στρατό ως γκιουλενιστές, προσπάθησαν να διαφύγουν από το Αϊδίνιο στην Ελλάδα με ένα υποβρύχιο όχημα, αλλά συνελήφθησαν, αναμεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο .

Όπως έγινε γνωστό από τις καταθέσεις των τριών, σε μικρή απόσταση από τη Σάμο η μπαταρία της συσκευής εξαντλήθηκε και συνέχισαν με σωσίβια λέμβο να πλέουν προς το νησί.

Οι ομάδες διοίκησης του (τουρκικού) Λιμενικού Σώματος όταν είδαν τα άτομα ανοικτά των ακτών του Κουσάντασι, έσπευσαν στην περιοχή.

Οι τρεις περισυλλέχθηκαν και ταυτοποιήθηκαν ως Τούρκοι υπήκοοι. Στη συνέχεια παραδόθηκαν στη χωροφυλακή για ανάκριση.

Στην ανάκριση που διενεργήθηκε από την Επαρχιακή Διοίκηση Χωροφυλακής, διαπιστώθηκε ότι οι πρώην ανθυποσμηναγοί O.Y, E.Γ και Φ.K, εκδιώχθηκαν από τη Διοίκηση της Πολεμικής Αεροπορίας ως γκιουλενιστές.

Ο Ο.Υ. και ο Ε.Γ. οδηγήθηκαν στο δικαστήριο μετά τις καταθέσεις στη χωροφυλακή και ο Φ.Κ. αφέθηκε ελεύθερος υπό τον όρο του δικαστικού ελέγχου.

Στις καταθέσεις των υπόπτων, έγινε γνωστό ότι κατασκήνωσαν για λίγο στη γειτονιά Γκιουζέλτσαμλί για αναγνώριση της περιοχής, και κατόπιν μπήκαν στη θάλασσα με υποβρύχιο σκούτερ, αλλά η συσκευή έμεινε από μπαταρία σε μικρή απόσταση από το νησί της Σάμου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!