Τετάρτη, 5 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Τρεις νέες δημοσκοπήσεις: Η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και οι ανησυχίες για κορωνοϊό και οικονομία
[Tribune]: Τρεις νέες δημοσκοπήσεις: Η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και οι ανησυχίες για κορωνοϊό και οικονομία

[Tribune]: Τρεις νέες δημοσκοπήσεις: Η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και οι ανησυχίες για κορωνοϊό και οικονομία

Τρεις νέες δημοσκοπήσεις δημοσιεύθηκαν στον Τύπο μέσα στο Σαββατοκύριακο. Περίπου ένα χρόνο μετά τις εκλογές του 2019, αλλά και με τη χώρα αντιμέτωπη με την πανδημία του Covid19 και μία νέα μεγάλη οικονομική κρίση, έρχονται να επιβεβαιώσουν την κυριαρχία της Ν.Δ. στην πολιτική σκηνή και να αποκαλύψουν τις επίμονες ανησυχίες των πολιτών για την κατάσταση της οικονομίας και την απασχόληση.

Στη δημοσκόπηση της Metron Analysis, που δημοσιεύει το Βήμα της Κυριακής, η Ν.Δ. έχει προβάδισμα σχεδόν 18 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει ποσοστό 37,7% έναντι 19,3% του ΣΥΡΙΖΑ. Στην τρίτη θέση συναντάμε το ΚΚΕ με ποσοστό 5,7%. Το Κίνημα Αλλαγής μένει τέταρτο, με 5,2%, το ΜέΡΑ 25 ακολουθεί με 3% και η Ελληνική Λύση στο 2,9%. Ποσοστό 1% συγκεντρώνει και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Όσον αφορά στις ανησυχίες των πολιτών, το 40% προσδιορίζει ως πρωταρχική την οικονομία. Το 16% αναφέρει ως κύρια ανησυχία την ανεργία και το 14% την ιατρική περίθαλψη και την επιδημία του κορωνοϊού. Μόλις 9% προσδιορίζει το προσφυγικό- μεταναστευτικό ως βασική ανησυχία και 7% τις εξελίξεις στην εξωτερική πολιτική.

Ακόμη μεγαλύτερο προβάδισμα, 21,5 μονάδων, δίνει στη Ν.Δ. δημοσκόπηση της Marc για το Πρώτο Θέμα. Στην πρόθεση ψήφου η Ν.Δ. λαμβάνει 42% και ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 20,5%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!