Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: «Τραμπ: Ο Αμερικανός πρόεδρος που ταπείνωσε τόσο πολύ τους Ευρωπαίους»
[Tribune]: «Τραμπ: Ο Αμερικανός πρόεδρος που ταπείνωσε τόσο πολύ τους Ευρωπαίους»

[Tribune]: «Τραμπ: Ο Αμερικανός πρόεδρος που ταπείνωσε τόσο πολύ τους Ευρωπαίους»

Στα σχόλια του ευρωπαϊκού Τύπου κυριαρχούν σήμερα και οι αμερικανικές εκλογές και ειδικότερα ο Ντόναλντ Τραμπ, λιγότερο από έναν μήνα πριν στηθούν οι κάλπες στις ΗΠΑ.

Η ελβετική Sonntagszeitung εστιάζει στην πολιτική του Τραμπ έναντι της Ευρώπης:

«Ο Τραμπ προκαλεί αμηχανία στους Ευρωπαίους (…) κυρίως διότι αμφισβήτησε όλα εκείνα που κάνουν περήφανη την ευρωπαϊκή ελίτ.

»Αυτό αφορά τα τελευταία 30 χρόνια της ασκούμενης πολιτικής.

»Για τον Τραμπ τα χρόνια αυτά ισοδυναμούν με πτώση και καταστροφή, και το λέει μάλιστα ανοιχτά.

»Ως πρώτος αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε την ΕΕ περιττή και μη λειτουργική ενώ συνεχάρη τους Βρετανούς που γύρισαν την πλάτη τους στην Ένωση.

»Πρόκειται για ιεροσυλία. (…) Είτε μιλάμε για τον Μπιλ Κλίντον, είτε για τον Τζορτζ Μπους, είτε για τον Μπαράκ Ομπάμα, κανείς από τους πρώην προέδρους δεν ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την Ευρώπη διότι από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου η Ευρώπη έχει απολέσει σημαντικό μέρος της γεωπολιτικής της σημασίας.

»Εντούτοις καθότι καλόβουλοι και αξιοπρεπείς, δεν το εξέφρασαν ποτέ στους ευρωπαίους συνομιλητές τους, κυρίως σε εκείνους σε Παρίσι, Βερολίνο και Λονδίνο.

»Άκουγαν πάντα υπομονετικά, αλλά με αδιαφορία όταν οι τελευταίοι ήθελαν να έχουν λόγο, αλλά δεν τους έπαιρναν στα σοβαρά. O άξεστος Τραμπ έγινε και σε αυτό πιο σαφής: σπανίως ένας Αμερικανός ταπείνωσε τόσο πολύ τους Ευρωπαίους, όντας τόσο ειλικρινής μαζί τους».

Η επίσης ελβετική Neue Zürcher Zeitung σημειώνει:

«Εδώ και εβδομάδες έχει έναν και μόνο στόχο: επισείοντας τον κίνδυνο νοθείας επιχειρεί να απαξιώσει τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!