Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Τούρκος Πρέσβης: Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε την Αγία Σοφία
[Tribune]: Τούρκος Πρέσβης: Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε την Αγία Σοφία

[Tribune]: Τούρκος Πρέσβης: Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε την Αγία Σοφία

Είναι αυτονόητο ότι θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τους ιστορικούς χώρους, τόνισε ο Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα, Μπουράκ Οζουγκέργκιν, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις αντιδράσεις της Αθήνας για τη μουσουλμανική προσευχή που διαβάστηκε στο εσωτερικό της Αγίας Σοφίας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο sputniknews.gr.

Ο Τούρκος πρέσβης ερωτήθηκε: Η μουσουλμανική προσευχή που διαβάστηκε στο εσωτερικό της Αγίας Σοφίας πρόσφατα προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών αλλά και της αντιπολίτευσης.

Τι απαντάτε σε αυτές τις αντιδράσεις;

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μίλησε μάλιστα για «αναίτια πρόκληση». Δεν ήταν πράγματι αναίτια;.

Στην απάντησή του, επισημαίνει πως «η Αγία Σοφία είναι ένας σημαντικός θησαυρός της Τουρκίας και της ανθρωπότητας στο σύνολό της.

»Μην ξεχνάτε ότι ακριβώς χάρη στη δέουσα μέριμνα, επιμέλεια και προσοχή της Τουρκίας, οι ιστορικοί χώροι στην «Ιστανμπούλ» ή οπουδήποτε αλλού στην επικράτειά μας επιβιώνουν μέχρι σήμερα ως μέρος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

»Είναι αυτονόητο ότι θα συνεχίσουμε να τους προστατεύουμε.

»Ωστόσο, δεν περιμένουμε τίποτα λιγότερο από την Ελλάδα».

Επιπλέον, ο Τούρκος πρέσβης τόνισε πως το καθήκον συνεργασίας στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου δεν είναι μονόπλευρη υποχρέωση, στη σκιά των αιτήσεων της κρατικής εταιρείας πετρελαίου (ΤPAO) για έρευνες και γεωτρήσεις σε σημεία που φτάνουν σε απόσταση έξι μιλίων από τη Ρόδο, την Κάρπαθο και την Κρήτη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!