Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Η Τουρκία θέλει από τη Λιβύη να ελέγχει τις αφρικανικές μεταναστευτικές ροές
[Tribune]: Η Τουρκία θέλει από τη Λιβύη να ελέγχει τις αφρικανικές μεταναστευτικές ροές

[Tribune]: Η Τουρκία θέλει από τη Λιβύη να ελέγχει τις αφρικανικές μεταναστευτικές ροές

Η στρατιωτική παρουσία της Τουρκίας στη Λιβύη βρίσκεται υπό κλιμακούμενη πίεση εν μέσω αυξανόμενων διεθνών και λιβυκών εκκλήσεων σε όλες τις ξένες στρατιωτικές δυνάμεις να εγκαταλείψουν τη βορειοαφρικανική χώρα, μεταδίδει το γαλλικό rfi.fr .

Τώρα, με την κατάπαυση του πυρός και τις εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τον Δεκέμβριο, αυξάνεται η πίεση για όλα τα ξένα στρατεύματα να φύγουν από τη Λιβύη.

«Έχουν ήδη υπάρξει δύο ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για την απομάκρυνση κάθε ξένης (στρατιωτικής) παρουσίας από τη Λιβύη, είτε πρόκειται για τουρκική, ρωσική, σουδανική, οπότε ναι, το πολιτικό έδαφος έχει αλλάξει πάρα πολύ», δήλωσε η Άγια Μπουργέιλα, επισκέπτρια λέκτορας στη Σχολή Εθνικής Άμυνας στην Αθήνα.

Η ίδια πρόσθεσε ότι υπάρχει μία αυξανόμενη συνειδητοποίηση ότι η Τουρκία, πατώντας στη Λιβύη, ενισχύει την παρουσία της στη Μεσόγειο και ότι ΗΠΑ και ΕΕ είχαν άγαρμπο ξύπνημα σχετικά με τις τουρκικές προθέσεις στη Λιβύη.

Οι τουρκικές δυνάμεις ισχυρίζονται ότι έχουν προσκληθεί

Η Άγκυρα επιμένει ότι η προηγούμενη διεθνώς αναγνωρισμένη (ισλαμιστική) κυβέρνηση της Λιβύης, η Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA) της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, η οποία ουδέποτε έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από τη λιβυκή Βουλή, προσκάλεσε τις τουρκικές δυνάμεις.

Ωστόσο, τον Μάιο, η νέα υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης, της προσωρινής (υπηρεσιακής) κυβέρνησης, Νάτζλα Μανγκούς, κάλεσε όλους τους ξένους μαχητές να αποχωρήσουν, συμπεριλαμβανομένων των Τούρκων στρατιωτών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!