Σάββατο, 6 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Η Τουρκία προσέλαβε Αμερικανούς δικηγόρους για να παραμείνει στο πρόγραμμα των F-35
[Tribune]: Η Τουρκία προσέλαβε Αμερικανούς δικηγόρους για να παραμείνει στο πρόγραμμα των F-35

[Tribune]: Η Τουρκία προσέλαβε Αμερικανούς δικηγόρους για να παραμείνει στο πρόγραμμα των F-35

Η Τουρκία υπέγραψε σύμβαση με διεθνή δικηγορική εταιρεία με έδρα τις ΗΠΑ για να βοηθήσει την Άγκυρα να διατηρήσει τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα μαχητικών αεροσκαφών F-35 των ΗΠΑ, από το οποίο αποκλείστηκε η λόγω της αγοράς ρωσικών συστημάτων S-400, αναμεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο .

Όπως αναφέρει το TASS με αναφορά στο τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι TRT, η τουρκική πλευρά έχει συνάψει συμφωνία με την Arnold & Porter προκειμένου να «προστατεύσει τα νόμιμα δικαιώματά τους για να συνεχίσουν τη συμμετοχή τους στο αμερικανικό πρόγραμμα F-35».

Η Ρωσία και η Τουρκία υπέγραψαν συμβόλαιο για την προμήθεια συστημάτων αεροπορικής άμυνας S-400 από τη Μόσχα στην Άγκυρα το 2017.

Η Τουρκία ήταν η πρώτη χώρα του ΝΑΤΟ που απέκτησε αυτά τα συστήματα από τη Ρωσία.

Η απόφαση της Άγκυρας προκάλεσε μια έντονα αρνητική αντίδραση από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη συμμαχία στο σύνολό της.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν σταματούν να προσπαθούν να κάνουν την Τουρκία να εγκαταλείψει τα ρωσικά συστήματα αεροπορικής άμυνας.

Λόγω του γεγονότος ότι η Τουρκία δεν υποχώρησε στην πίεση και δεν ματαίωσε το S-400, η ​​Ουάσιγκτον απέκλεισε την Άγκυρα από το αμερικανικό πρόγραμμα για την παραγωγή μαχητικών F-35 πέμπτης γενιάς.

Επιπλέον, οι Ηνωμένες Πολιτείες απειλούσαν εδώ και πολύ καιρό την Τουρκία με την εισαγωγή ορισμένων μονομερών κυρώσεων για την αγορά του S-400, αλλά δεν βιάστηκαν να λάβει αυτά τα μέτρα, καθώς φοβόταν μια περαιτέρω επιδείνωση των σχέσεων με βασικός σύμμαχος του ΝΑΤΟ.

Η Άγκυρα προειδοποίησε ότι δεν θα αφήσει αναπάντητη την εφαρμογή τέτοιων περιορισμών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!