Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Τουρκία: Παραιτήθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού ή τον «παραίτησε» ο Ερντογάν
[Tribune]: Τουρκία: Παραιτήθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού ή τον «παραίτησε» ο Ερντογάν

[Tribune]: Τουρκία: Παραιτήθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού ή τον «παραίτησε» ο Ερντογάν

Την παραίτησή του ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού. Είχε προηγηθεί η σκληρή κριτική που δέχθηκε σχετικά με τη χρονική στιγμή της ανακοίνωσης της διήμερης απαγόρευσης κυκλοφορίας σε 31 επαρχίες της Τουρκίας.

Το αν η παραίτηση του ήταν οικειοθελής πάντως υπάρχουν αμφιβολίες καθώς ως γνωστόν τα πάντα στην γείτονα χώρα ελέγχονται και αποφασίζονται από τον «σουλτάνο» Ερντογάν που αν δεν ήθελε δεν θα έκανε αποδεκτή την παραίτηση Σοϊλού.

Η παραίτηση Σοϊλού έγινε καθώς τις ώρες που μεσολάβησαν από την ανακοίνωση μέχρι την εφαρμογή της απαγόρευσης οι Τούρκοι πολίτες ξεχύθηκαν στους δρόμους για να αγοράσουν τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης με αποτέλεσμα να καταγραφούν σκηνές χάους.

Τεράστιες ουρές σχηματίστηκαν στην Κωνσταντινούπολη με κόσμο που ελάχιστα τηρούσε τις αποστάσεις προκειμένου να προλάβει το κλείσιμο των καταστημάτων. Πολλοί έσπευσαν με τα αυτοκίνητά τους με αποτέλεσμα να προκληθεί κυκλοφοριακό πανδαιμόνιο.

«Ας με συγχωρέσουν το έθνος μου, το οποίο ουδέποτε ήθελα να βλάψω και ο πρόεδρός μας, στον οποίο θα παραμείνω πιστός για όλη μου τη ζωή. Αποχωρώ από το αξίωμα του υπουργού Εσωτερικών που είχα την τιμή να υπηρετώ», ανέφερε ο Σουλεϊμάν Σοϊλού στην ανακοίνωσή του.

Ο Σουλεϊμάν Σοϊλού είναι προσωπικός φίλος του Τούρκου προέδρου, ενώ η απαγόρευση της κυκλοφορίας πρόκειται να λήξει απόψε τα μεσάνυχτα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!