Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Η Τουρκία εισέρχεται σε δρόμο χωρίς γυρισμό – Υψηλοί τόνοι στην ελληνική Βουλή
[Tribune]: Η Τουρκία εισέρχεται σε δρόμο χωρίς γυρισμό – Υψηλοί τόνοι στην ελληνική Βουλή

[Tribune]: Η Τουρκία εισέρχεται σε δρόμο χωρίς γυρισμό – Υψηλοί τόνοι στην ελληνική Βουλή

Σε δρόμο χωρίς γυρισμό εισέρχεται πλέον η Τουρκία η οποία κάθε ώρα που περνά επιβεβαιώνει την αποφασιστικότητά της να δημιουργήσει τετελεσμένα εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Η Άγκυρα ανοίγει συνεχώς νέα μέτωπα εκτοξεύοντας λεονταρισμούς κατά της Αθήνας και αήθεις επιθέσεις κατά της Γαλλίας και κατά του προέδρου Μακρόν ενώ δεν διστάζει να καταστήσει παντού σαφές ότι αγνοεί ακόμη και το ΝΑΤΟ, στην έδρα του οποίου υποτίθεται ότι συμφωνήθηκε η θέσπιση μηχανισμού αποκλιμάκωσης της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου και στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, συμφωνήθηκε να μην γίνουν στρατιωτικές ασκήσεις στις 28 και 29 Οκτωβρίου , ημερομηνίες οι οποίες αποτελούν εθνικές εορτές και για τις δύο χώρες.

Η πρόταση για μορατόριουμ ανήκε στον Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, Στόλτενμπεργκ, την ανακοίνωσε εν συνεχεία ο ίδιος λέγοντας πως και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να την τηρήσουν, όμως στην συνέχεια η Τουρκία εκδίδοντας Navtex για τις 27 και 28 Οκτωβρίου, κατέδειξε ότι δεν δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στα όσα διαμείβονται στην έδρα της Συμμαχίας στις Βρυξέλλες.

Μάλιστα αργά το βράδυ του Σαββάτου, η Τουρκία εξέδωσε νέα Navtex για τις έρευνες του «Oruc Reis» στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σαν να μην έφτανε αυτό, απαιτεί από το ΝΑΤΟ να της βρει εναλλακτική λύση για τα ρωσικά αντιεροπορικά συστήματα S-400 που προμηθεύτηκε και έθεσε σε δοκιμαστική λειτουργία στις αρχές της εβδομάδας, ενώ δίνοντας εντολή στο «Oruc Reis» να βρεθεί μία ανάσα από τη Ρόδο, προκαλεί ανοικτά την Αθήνα και το Πολεμικό Ναυτικό της Ελλάδας που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τον τουρκικό στόλο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!