Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Η Τουρκία φέρνει τον «πόλεμο» στο Αιγαίο – Ο Ακάρ αμφισβήτησε την ελληνική κυριαρχία σε νησιά
[Tribune]: Η Τουρκία φέρνει τον «πόλεμο» στο Αιγαίο – Ο Ακάρ αμφισβήτησε την ελληνική κυριαρχία σε νησιά

[Tribune]: Η Τουρκία φέρνει τον «πόλεμο» στο Αιγαίο – Ο Ακάρ αμφισβήτησε την ελληνική κυριαρχία σε νησιά

Κλιμάκωση στο Αιγαίο επιχειρεί η Τουρκία, επαναφέροντας επίσημα ως ελληνοτουρκικό ζήτημα τον εξωφρενικό ισχυρισμό ότι η Ελλάδα κατέχει νησιά που δεν έχει κυριαρχία πάνω τους.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, σε συνέντευξή του στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων «Anadolu», χαρακτήρισε όχι μόνο «προκλητική» την επίσκεψη της Ελληνίδας προέδρου στο Καστελλόριζο, αλλά αμφισβήτησε ακόμη και την ελληνική κυριαρχία σε νησιά του Αιγαίου, χωρίς –προς το παρόν- να τα κατονομάσει.

«Υπάρχουν νησιά, νησίδες και βραχονησίδες, των οποίων η κυριαρχία δεν έχει μεταβιβαστεί στην Ελλάδα με κάποια συμφωνία.

»Εδώ δυστυχώς, οι Έλληνες γείτονές μας συμπεριφέρονται εξαιρετικά εγωιστικά, ερμηνεύοντας το δίκαιο κατά το δοκούν και πρέπει να συζητήσουμε αυτήν την κατάσταση, τη μεταβίβαση της κυριότητας μέσω συνθηκών κι ότι πρέπει να ανακτήσουμε τα δικαιώματά μας και το δίκαιό μας εδώ.

»Τα δικαιώματά μας και το δίκιο μας πρέπει να αναγνωριστούν», αξίωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας».

Η Τουρκία φαίνεται ότι επιχειρεί νέα κλιμάκωση, αυτή τη φορά στο Αιγαίο και στους εξωφρενικούς ισχυρισμούς ότι η χώρα μας κατέχει νησιά που δεν της ανήκουν.

Με τη θέση αυτή συντάχθηκε και η φιλότουρκη σύμβουλος του Χοσέπ Μπορέλ: Η σύμβουλος του Μπορέλ επικροτεί ότι η Ελλάδα κατέχει νησιά «αμφισβητούμενης κυριαρχίας»
Σύντομο ιστορικό:

Εδώ και μια δεκαετία μία προπαγάνδα στην Τουρκία, που ξεκίνησε από περιθωριακούς κύκλους και πλέον αποτελεί «εθνικό θέμα», υποστηρίζει ότι η Ελλάδα κατέλαβε στρατιωτικά μια σειρά από «τουρκικά» νησιά και νησίδες στο Αιγαίο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!