Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Τουρκία: Εντάλματα σύλληψης για ακόμα 130 στρατιωτικούς και δικαστές
[Tribune]: Τουρκία: Εντάλματα σύλληψης για ακόμα 130 στρατιωτικούς και δικαστές

[Tribune]: Τουρκία: Εντάλματα σύλληψης για ακόμα 130 στρατιωτικούς και δικαστές

Οι τουρκικές Αρχές διέταξαν τη σύλληψη 130 υπόπτων ως υποστηρικτών του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν κατά τη δεύτερη ημέρα των σαρωτικών επιδρομών που πραγματοποίησαν σε όλη τη χώρα.

Οι ύποπτοι, στους οποίους περιλαμβάνονται πρώην και νυν στρατιωτικοί και δικαστές, κατηγορούνται ότι είχαν επαφές με τον Γκιουλέν σχετικά με την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του 2016, την οποία ο ιμάμης κατηγορείται ότι ενορχήστρωσε, μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Οι σημερινές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες πόλεις, περιλαμβανομένων της Κωνσταντινούπολης και της Άγκυρας, και ακολουθούν την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης σε βάρος σχεδόν 150 υπόπτων μια μέρα πριν.

Τέσσερα χρόνια μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου 2016 από ένα τμήμα των ενόπλων δυνάμεων, οι Αρχές προβαίνουν σχεδόν καθημερινά σε επιχειρήσεις καταστολής φερόμενων οπαδών του Γκιουλέν.

Οι τουρκικές Αρχές χαρακτηρίζουν τρομοκρατική οργάνωση το κίνημα του Γκιουλέν και υποστηρίζουν πως το δίκτυό του έχει διεισδύσει εδώ και δεκαετίες σε σημαντικούς δημόσιους θεσμούς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!