Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: «Η Τουρκία έλαβε ένα πολύ σαφές μήνυμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση»
[Tribune]: «Η Τουρκία έλαβε ένα πολύ σαφές μήνυμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση»

[Tribune]: «Η Τουρκία έλαβε ένα πολύ σαφές μήνυμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση»

«Η Τουρκία έλαβε ένα πολύ σαφές μήνυμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση από την άτυπη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών στο Βερολίνο.

»Νομίζω ότι το μήνυμα ήταν αρκετά σαφές, αρκετά δυνατό, δημοσιοποιήθηκε, περιγράφηκε και κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής κλήσης μεταξύ Χοσέπ Μπορέλ και Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

»Και θα επαναλάβω ότι το μήνυμα, οι προσδοκίες, το χρονοδιάγραμμα και οι συνέπειες έχουν διατυπωθεί πολύ σαφώς από την Ευρωπαϊκή Ένωση και περιμένουμε από την Τουρκία να δράσει με τρόπο που να συμβάλλει στην αποκλιμάκωση και όχι το αντίθετο».

Πιο καθαρά δεν θα μπορούσε να το πει ο εκπρόσωπος της Κομισιόν και του Ύπατου Εκπροσώπου για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Πίτερ Στάνο.

Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο υπεύθυνος για θέματα εξωτερικής πολιτικής τόνισε ότι «η Ε.Ε. έστειλε σαφές μήνυμα αλληλεγγύης σε Ελλάδα και Κύπρο» και παραδέχθηκε ότι «δεν συμβαίνουν όλα μόνο στον δημόσιο χώρο, υπάρχουν πολλές άλλες δραστηριότητες που μπορεί να μην είναι τόσο ορατές αυτή τη στιγμή».

Ερωτηθείς για το αεροπλανοφόρο «Σαρλ Ντε Γκωλ» που πλέει προς την Ανατολική Μεσόγειο, ο ίδιος επανέλαβε ότι «ο Ύπατος Εκπρόσωπος ήταν πολύ σαφής ότι αυτό που πρέπει να γίνει τώρα είναι να μιλήσουμε με την Τουρκία και να προσπαθήσουμε να βρούμε λύσεις και αποκλιμάκωση στον διάλογο.

»Αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα και εδώ πρέπει να επικεντρωθούν όλες οι προσπάθειες από όλους τους συμμετέχοντες εταίρους».

«Αυτό που είναι πολύ σαφές είναι το μήνυμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο παραμένει το σταθερό, δηλαδή τα συμπεράσματα των συζητήσεων των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στην άτυπη συνάντησή τους στο Βερολίνο την περασμένη εβδομάδα.

»Η ΕΕ μέσω των λόγων της, ήταν πολύ σαφής για την αλληλεγγύη της με την Κύπρο και την Ελλάδα και ήταν πολύ ξεκάθαρο ως προς το τι περιμένουμε από την Τουρκία, προκειμένου να εξουδετερώσει και να κλιμακώσει την κατάσταση», τόνισε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!