Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Τούρκοι στρατοχωροφύλακες βασανίζουν και σκοτώνουν Σύρους πρόσφυγες στα σύνορα
[Tribune]: Τούρκοι στρατοχωροφύλακες βασανίζουν και σκοτώνουν Σύρους πρόσφυγες στα σύνορα

[Tribune]: Τούρκοι στρατοχωροφύλακες βασανίζουν και σκοτώνουν Σύρους πρόσφυγες στα σύνορα

Αυξάνονται οι αριθμοί των προσφύγων που προσπαθούν να περάσουν από τη Συρία στην Τουρκία και συγκεκριμένα στην επαρχία της Αλεξανδρέττας, παρά την αυστηρή φύλαξη των συνόρων από δυνάμεις της τουρκικής στρατοχωροφυλακής.

Οι πρόσφυγες, όπως μεταδίδει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR), προσπαθούν να περάσουν λαθραία στην Τουρκία μέσα από σήραγγες και ύστερα ακολουθώντας διαδρομές δίχως στρατοχωροφύλακες, οι οποίοι εάν τους πιάσουν τους ξυλοφορτώνουν ή τους πυροβολούν εν ψυχρώ.

«Τράπηκα σε φυγή, ήταν είκοσι άτομα πίσω μου, τα οποία δεν γνωρίζω τι απέγιναν όταν οι Τούρκοι στρατιώτες άρχισαν να πυροβολούν άντρες, γυναίκες και παιδιά», είπε ένας άντρας, ο A. KH., στο SOHR, σημειώνοντας ότι ήταν η τέταρτη προσπάθειά του να διασχίσει τα σύνορα Συρίας – Τουρκίας σύνορα μέσω διαδρομής που χρησιμοποιούν οι διακινητές.

Με την οικονομία να έχει καταρρεύσει στη Συρία και την ανεργία να σαρώνει, οι νέοι θέλουν να περάσουν στην Τουρκία αναζητώντας μία ευκαιρία για καλύτερη ζωή.

«Συμφώνησα με έναν από τους λαθρέμπορους να εισέλθω στην Τουρκία από την πλευρά του Χάρεμ μετά την πληρωμή 450 δολαρίων ΗΠΑ», είπε ο A. KH. προσθέτοντας ότι ο λαθρέμπορος τον έστειλε σε έναν δεύτερο που τον οδήγησε σε ένα τρίτο, ο οποίος είναι υπεύθυνος για το δίκτυο λαθροδιακίνησης.

«Μετά τα μεσάνυχτα, ο τρίτος λαθρέμπορος μας οδήγησε στα σύνορα και μας χώρισε σε ομάδες που συνοδεύονταν από διακινητές», είπε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!