Τρίτη, 2 Ιουνίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Με την ΥΠΕΞ της Νότιας Κορέας συνομίλησε ο Νίκος Δένδιας για την αντιμετώπιση της πανδημίας
[Tribune]: Με την ΥΠΕΞ της Νότιας Κορέας συνομίλησε ο Νίκος Δένδιας για την αντιμετώπιση της πανδημίας

[Tribune]: Με την ΥΠΕΞ της Νότιας Κορέας συνομίλησε ο Νίκος Δένδιας για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είχε την Παρασκευή τηλεφωνική συνομιλία με την ομόλογό του της Δημοκρατίας της Κορέας, Kang Kyung-wha.

Η συνομιλία εστιάσθηκε στις προσπάθειες αντιμετώπισης της πανδημίας Covid-19 και στη συναφή εμπειρία που έχουν αποκομίσει οι κυβερνήσεις των δύο χωρών, μέσω και των αποτελεσματικών χειρισμών τους για την αντιμετώπιση των συνεπειών της παγκόσμιας αυτής πρόκλησης.

Η κα Kang Kyung-wha εξέφρασε την πρόθεση της χώρας της να μοιρασθεί την εμπειρία της και στο επιστημονικό πεδίο (π.χ. τεστ διάγνωσης κορωνοϊού), αλλά και να αποστείλει, ως μια συμβολική κίνηση, μάσκες προστασίας για τους απογόνους των στρατιωτών που συμμετείχαν στο Εκστρατευτικό Σώμα Ελλάδας στην Κορέα, το οποίο είχε διακριθεί για την ηρωϊκή του δράση στον Πόλεμο της Κορέας.

Τέλος, οι δύο Υπουργοί Εξωτερικών συμφώνησαν να αναπτύξουν περαιτέρω τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Κορέας και τη συχνότερη ανταλλαγή απόψεων επί θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!