Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Με «θερμό καλοκαίρι» προειδοποιούν το Ισραήλ εάν προσαρτήσει εδάφη της Ιουδαίας (Δυτ. Όχθη)
[Tribune]: Με «θερμό καλοκαίρι» προειδοποιούν το Ισραήλ εάν προσαρτήσει εδάφη της Ιουδαίας (Δυτ. Όχθη)

[Tribune]: Με «θερμό καλοκαίρι» προειδοποιούν το Ισραήλ εάν προσαρτήσει εδάφη της Ιουδαίας (Δυτ. Όχθη)

Η προσάρτηση στο Ισραήλ τμημάτων της Δυτικής Όχθης (Ιουδαία και Σαμάρεια) συνιστά «πρωτόγνωρη απειλή για την ειρηνευτική διαδικασία», δήλωσε την Πέμπτη ο επικεφαλής της ιορδανικής διπλωματίας Αϊμάν Σαφάντι κατά τη διάρκεια αιφνιδιαστικής επίσκεψής του στον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς.

Σύμφωνα με τον Σαφάντι, μια τέτοια προσάρτηση κινδυνεύει να βυθίσει τη Μέση Ανατολή σε μια «μακρά και επώδυνη» σύγκρουση.

Η ισραηλινή κυβέρνηση αναμένεται να αποφασίσει από την 1η Ιουλίου για την εφαρμογή του σχεδίου Τραμπ για τη Μέση Ανατολή, που προβλέπει την προσάρτηση στο Ισραήλ της Κοιλάδας του Ιορδάνη και εβραϊκών οικισμών που αντιπροσωπεύουν σχεδόν το ένα τρίτο της επιφάνειας της Δυτικής Όχθης, παλαιστινιακού εδάφους κατεχόμενου από το εβραϊκό κράτος.

Να σημειωθεί ότι η Δυτική Όχθη είναι η Ιουδαία και η Σαμάρεια, εδάφη που θεωρούνται το ιστορικό κέντρο των Εβραίων και για πολλούς Ισραηλινούς θεωρείται αδιανόητο να υπάρξει κράτος Ισραήλ δίχως τα εδάφη της Ιουδαίας και της Σαμάρειας.

Η Ιορδανία, η μόνη αραβική χώρα μαζί με την Αίγυπτο που έχει συνάψει ειρηνευτική συμφωνία με το Ισραήλ, προειδοποίησε τον περασμένο μήνα ότι θα επανεξετάσει τις σχέσεις της με το Ισραήλ αν το τελευταίο πραγματοποιήσει τα σχέδιά του όσον αφορά την προσάρτηση.

Την Πέμπτη το ελικόπτερο του Ιορδανού υπουργού Εξωτερικών προσγειώθηκε στη Μουκάτα, την έδρα της Παλαιστινιακής Αρχής, για να μεταφέρει το μήνυμα του βασιλιά στον Μαχμούντ Αμπάς σε αυτή τη σπάνια επίσκεψη του επικεφαλής της ιορδανικής διπλωματίας και την πρώτη στη Ραμάλα υψηλόβαθμου αξιωματούχου από την έναρξη της πανδημίας Covid-19.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!