Τετάρτη, 1 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Θεοχάρης: Στήριξη των νησιών του Βόρειου Αιγαίου με 2 εκατ. ευρώ
[Tribune]: Θεοχάρης: Στήριξη των νησιών του Βόρειου Αιγαίου με 2 εκατ. ευρώ

[Tribune]: Θεοχάρης: Στήριξη των νησιών του Βόρειου Αιγαίου με 2 εκατ. ευρώ

Υπό τη σκιά των εντάσεων στα νησιά του Βορείου Αιγαίου πραγματοποιήθηκε σήμερα η 2η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού στα γραφεία του ΕΟΤ, παρουσία της ηγεσίας του υπουργείου Τουρισμού και της ηγεσίας του ΕΟΤ, καθώς και με συμμετοχή περιφερειαρχών και αντιπεριφερειαρχών από τις 13 Περιφέρειες της χώρας.

Ο υπουργός Τουρισμού υπογράμμισε πως είναι σημαντικό ότι εξασφαλίστηκαν 2 εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Αλληλεγγύης για τη βελτίωση της εικόνας των νησιών που σηκώνουν το βάρος του μεταναστευτικού ζητήματος.

Ο κ. Θεοχάρης αναφέρθηκε στη σημασία ύπαρξης συγκεκριμένης θεματολογίας σε κάθε περιφερειακό συμβούλιο, ώστε να εξάγονται γόνιμα συμπεράσματα, και πρότεινε μέρος των συναντήσεων να αφορά σε διάφορους φορείς και εταίρους.

Επισήμανε πως «δύο ή τρεις φορές το χρόνο πρέπει να γίνονται διαπεριφερειακές συναντήσεις ή ημερίδες με συγκεκριμένη θεματική και με προτάσεις». Για να επιτευχθεί αυτό, ανέφερε ο υπουργός, «πρέπει να υπάρχει διαπεριφερειακή συνεργασία και σύμπνοια απόψεων».

Ο κ. Θεοχάρης μίλησε και για την καμπάνια για το μεταναστευτικό ζήτημα, τονίζοντας πως «γίνεται μια πολύ σοβαρή δουλειά από τον ΕΟΤ.

Με αυτόν τον τρόπο αποδεικνύουμε έμπρακτα τη στήριξή μας στα νησιά, δίνουμε το στίγμα ότι η πολιτική ηγεσία στέκεται δίπλα τους.

Η καμπάνια του ΕΟΤ, η οποία μπορεί να επεκταθεί και σε άλλους τομείς, θα λειτουργήσει ως αντίβαρο και αποτελείται από τρία στάδια: το σχεδιασμό, τη χρηματοδότηση και τα διαδικαστικά θέματα».

Τέλος, ο υπουργός Τουρισμού υπογράμμισε πως «στρατηγικά και μεθοδικά, για πρώτη φορά στα χρονικά η χώρα μας έχει ισχυρή διαφημιστική παρουσία στις αγορές του εξωτερικού από τόσο νωρίς, τις 15 Ιανουαρίου».

Ο υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του, έθεσε τις προτεραιότητες για την αξιοποίηση των πόρων της νέας προγραμματικής περιόδου 2021-2027, για τη βελτίωση των υποδομών στον τουρισμό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!