Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Tribune]: Θεμιστοκλέους: Ποιοι δεν θα κάνουν τρίτη δόση εμβολίου
[Tribune]: Θεμιστοκλέους: Ποιοι δεν θα κάνουν τρίτη δόση εμβολίου

[Tribune]: Θεμιστοκλέους: Ποιοι δεν θα κάνουν τρίτη δόση εμβολίου

Κατά την ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών πολιτών έναντι του κορωνοϊού στην Ελλάδα, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ανέφερε ότι περισσότερα από 1,6 εκατομμύρια ραντεβού για την πρώτη ή για την τρίτη δόση του εμβολίου ορίστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα.

Όπως ανέφερε, έχουν κλειστεί 150.00 ραντεβού για την πρώτη δόση τις προηγούμενες ημέρες και σήμερα μέχρι αργά το απόγευμα κλείστηκαν 18.000 ραντεβού για την πρώτη δόση του εμβολίου, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «το συνολικότερα θέμα είναι να μείνουμε σε αυτούς τους αριθμούς.

»Πριν ανακοινωθούν τα μέτρα είμασταν στους 5.000-7.000 ραντεβού την ημέρα, οπότε το κρίσιμο τώρα είναι να διατηρήσουμε αυτούς τους αριθμούς».

Σε ότι αφορά την τρίτη δόση του εμβολίου, αφού επανέλαβε ότι όσοι έχουν κάνει δύο δόσεις εμβολίου θα μπορούν να κάνουν τρίτη δόση μετά την παρέλευση έξι μηνών από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους, σημείωσε ότι η λεγόμενη «αναμνηστική» δόση όσων εμβολιάστηκαν με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson θα πρέπει να γίνει δύο μήνες μετά τον εμβολιασμό τους.

Ακόμη, όπως σημείωσε, όσοι έκαναν την πρώτη δόση άλλου εμβολίου και την δεύτερη δόση με Johnson δεν θα χρειαστεί να κάνουν τρίτη δόση εμβολίου.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Θεμιστοκλέους, για τους νοσήσαντες με κορωνοϊό, το μεσημέρι της Τρίτης θα γίνουν γνωστά και να αναρτηθούν και στον ιστότοπο emvolio.gov.gr αναλυτικές οδηγίες για ποιοι, πότε και με ποιο σκεύασμα θα πρέπει να εμβολιαστούν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!