Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Tribune]: Θέμα ημερών η έγκριση εμβολιασμών των ανηλίκων
[Tribune]: Θέμα ημερών η έγκριση εμβολιασμών των ανηλίκων

[Tribune]: Θέμα ημερών η έγκριση εμβολιασμών των ανηλίκων

Θέμα ημερών φαίνεται πως είναι η έγκριση εμβολιασμών των εφήβων από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, σύμφωνα με όσα είπε ο καθηγητής Παιδιατρικής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμβολιασμών, Γιώργος Χρούσος.

Δεν αποκλείεται ακόμη και την ερχόμενη Τρίτη, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών να να εγκρίνει τον εμβολιασμό εφήβων ηλικίας από 15-17 ετών, δίνοντας έτσι την εκκίνηση για τον εμβολιασμό των ανηλίκων.

«Σίγουρα στο εγγύς μέλλον, εντός του Ιουλίου, πιθανώς και την ερχόμενη Τρίτη, θα εγκριθούν οι εμβολιασμοί για παιδιά μεταξύ 15-17 ετών και αργότερα ίσως και για μικρότερες ηλικίες», είπε ο κ. Χρούσος στον ΣΚΑΪ, συμπληρώνοντας ότι είναι καλό να εμβολιαστεί η εν λόγω ηλικιακή ομάδα, καθώς δεν διαφέρει πολύ από τους νέους 18-20 ετών, δεδομένου ότι μετακινούνται συχνά.

Παράλληλα, ο κ. Χρούσος σημείωσε ότι θα δοθεί προτεραιότητα στους εφήβους με υποκείμενα νοσήματα αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο η Επιτροπή να συστήσει και τον εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 12-15 ετών που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία.

Όπως ξεκαθάρισε, οι γονείς δεν θα πρέπει να ανησυχούν, καθώς τα εμβόλια έχουν δοκιμαστεί στις ηλικίες 12-15 ετών, είναι ασφαλή και δεν παρουσιάζουν επιπλοκές:

«Τα χιλιάδες παιδιά που εμβολιάστηκαν στις ΗΠΑ είναι όλα καλά», τόνισε, χωρίς όμως να αποκλείει κάποια ανεπιθύμητη παρενέργεια, αν και αυτό όπως είπε συμβαίνει πολύ σπάνια.

Τέλος, επισήμανε ότι το μόνο διαθέσιμο σκεύασμα κατά της Covid για τα παιδιά είναι εκείνο της Pfizer, καθώς είναι το μόνο που έχει δοκιμαστεί σε αυτές τις ηλικίες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!