Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Τελεσίγραφο Σίσι σε Τουρκία και Κατάρ: «Κόκκινη γραμμή» η Κυρηναϊκή – Θα μπούμε στον πόλεμο
[Tribune]: Τελεσίγραφο Σίσι σε Τουρκία και Κατάρ: «Κόκκινη γραμμή» η Κυρηναϊκή – Θα μπούμε στον πόλεμο

[Tribune]: Τελεσίγραφο Σίσι σε Τουρκία και Κατάρ: «Κόκκινη γραμμή» η Κυρηναϊκή – Θα μπούμε στον πόλεμο

Κόκκινη γραμμή η Κυρηναϊκή, επιβεβαίωσε ξεκάθαρα ο Αιγύπτιος πρόεδρος Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι. Μάλιστα ο ίδιος χάραξε την κόκκινη γραμμή στην παραλιακή πόλη Σύρτη και στην επαρχία Τζούφρα, που βρίσκεται νότια της Σύρτης.

«Αυτή η περιοχή είναι κόκκινη γραμμή για την προστασία της αραβικής και αιγυπτιακής εθνικής ασφάλειας», τόνισε ο Αιγύπτιος πρόεδρος το Σάββατο, σε δηλώσεις του κατά την επιθεώρηση των αιγυπτιακών στρατευμάτων στα σύνορα Αιγύπτου – Λιβύης.

Επιβεβαίωσε ότι οποιαδήποτε στρατιωτική επέμβαση της Αιγύπτου στη Λιβύη, εξαιτίας της απειλής στα αιγυπτιακά σύνορα, έχει πλέον νομιμοποιηθεί εξαιτίας της απειλής τρομοκρατικών οργανώσεων και μισθοφόρων.

«Εάν ο λαός της Λιβύης ζητήσει από τον αιγυπτιακό στρατό να παρέμβει προς υποστήριξη του Λιβυκού Στρατού, τότε είμαστε έτοιμοι», είπε.

«Εάν διατάξουμε τις δυνάμεις μας να προωθηθούν, οι Λίβυοι θα είναι μπροστά αυτών των δυνάμεων.

»Μόνο ο λιβυκός λαός θα υπερασπιστεί τη Λιβύη και εμείς θα τους βοηθήσουμε», σημείωσε.

Έστειλε τελεσίγραφο στην Τουρκία και το Κατάρ, τονίζοντας ότι η Αίγυπτος δεν θα επιτρέψει καμία απειλή στα δυτικά της σύνορα, λαμβάνοντας υπόψη τον συνεχιζόμενο εξοπλισμό των λιβυκών εξτρεμιστικών πολιτοφυλακών και μισθοφόρων από ορισμένες χώρες.

Ο πρόεδρος τόνισε ότι όλες οι ξένες δυνάμεις και μισθοφόροι που απειλούν την ασφάλεια της περιοχής πρέπει να αποσυρθούν από τη Λιβύη και οι ένοπλες πολιτοφυλακές πρέπει να διαλυθούν.

Υπενθυμίζουμε ότι πρώτος που αναφέρθηκε στην «κόκκινη γραμμή» στην Κυρηναϊκή ήταν ο διπλωματικός συντάκτης Στέφανος Μυτιληναίος, σε τηλεοπτικές του δηλώσεις στο Kontra πριν δύο εβδομάδες (δείτε εδώ ).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!