Κυριακή, 1 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Τατάρ: Οι Τουρκοκύπριοι δεν θα γίνουν μειονότητα
[Tribune]: Τατάρ: Οι Τουρκοκύπριοι δεν θα γίνουν μειονότητα

[Tribune]: Τατάρ: Οι Τουρκοκύπριοι δεν θα γίνουν μειονότητα

Οι Τουρκοκύπριοι δεν μπήκαν και δεν θα μπουν στο παιχνίδι των Ελληνοκυπρίων, δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ, επαναλαμβάνοντας ότι υποστηρίζει λύση δύο κρατών.

Ανέφερε χαρακτηριστικά πως «το βιβλίο της ομοσπονδίας στην Κύπρο έκλεισε».

Σε ομιλία του σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία της Μερσίνας για τους εορτασμούς της 47ης επετείου της τουρκικής εισβολής, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης είπε ότι οι Τουρκοκύπριοι δίνουν τον αγώνα τους στο νησί από το 1571 και «παρά την καταπίεση, τις διώξεις και τις σφαγές στέκονται όρθιοι, έγραψαν έπος με την στήριξη της Τουρκίας».

Ωστόσο υποστήριξε ότι «το όνειρο της ελληνικής πλευράς για Ένωση δεν τελείωσε».

«Η σημερινή μέρα είναι η ημέρα γέννησης του τουρκοκυπριακού λαού, η ημέρα που έχει αποκτήσει την ελευθερία, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία του», ανέφερε.

Ο Ερσίν Τατάρ υποστήριξε ότι «σήμερα υπάρχει ένας ανεξάρτητος τ/κ λαός» και ότι έχουν «αναπτύξει το κράτος τους σε κάθε τομέα, όπως είναι ο τουρισμός, η βιομηχανία, η εκπαίδευση».

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης είπε ότι μαζί με την Τουρκία κινούνται μαζί «στην ανατολική Μεσόγειο, τόσο στην ενέργεια, όσο και στην γαλάζια πατρίδα όσο και στον εναέριο χώρο».

Ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι 50 χρόνια διαπραγματεύσεων ομοσπονδίας έχουν τελειώσει, ισχυριζόμενος ότι το παιχνίδι που παίζεται εδώ είναι να μετατραπούν οι Τουρκοκύπριοι σε μειονότητα, να βγάλουν την Τουρκία από το νησί και να την αποδυναμώσουν στρατηγικά στην περιοχή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!