Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Τατάρ: Κανείς δεν έχει τη δύναμη να μας απομακρύνει από τη μητέρα πατρίδα Τουρκία
[Tribune]: Τατάρ: Κανείς δεν έχει τη δύναμη να μας απομακρύνει από τη μητέρα πατρίδα Τουρκία

[Tribune]: Τατάρ: Κανείς δεν έχει τη δύναμη να μας απομακρύνει από τη μητέρα πατρίδα Τουρκία

O Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ δήλωσε πως τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο για την λύση του Κυπριακού και ο ίδιος θα κάνει πίσω ή να εγκαταλείψει την πρότασή για την επίλυσή του.

Σε διάλεξη στο πανεπιστήμιο Φιράτ στο Ελαζίγ της Τουρκίας με τίτλο «Ο αγώνας των Τουρκοκυπρίων από το παρελθόν μέχρι σήμερα», όπως είπε, οι Τουρκοκύπριοι δεν θα υποκύψουν σε κανέναν και δεν θα τεθούν υπό την διοίκηση κανενός.

Ο κ. Τατάρ μίλησε για την ιστορία των Τουρκοκυπρίων από το 1571 που κατακτήθηκε η Κύπρος από τους Οθωμανούς και χαρακτήρισε «άδικο» το ψήφισμά του Συμβουλίου Ασφαλείας της 4ης Μάριου 1974 λέγοντας πως ήταν μια πολιτική απόφαση με την οποία οι Ελληνοκύπριοι αναγνωρίστηκαν ως η μόνη νόμιμη εξουσία της Κυπριακής Δημοκρατίας που μετατράπηκε σε «ελληνοκυπριακό κράτος», κατά την έκφρασή του.

Η ελληνοκυπριακή ηγεσία συνεχίζει να παίζει με τον χρόνο για να γονατίσει τον τουρκοκυπριακό «λαό», πρόσθεσε.

«Αρνητική στάση και αμετάβλητη νοοτροπία της ελληνοκυπριακής πλευράς»

Το συγκεκριμένο ψήφισμα του Συμβουλίου ασφαλείας του ΟΗΕ, συνέχισε, που αποτελεί τον πυρήνα των παραμέτρων του ΟΗΕ, εξακολουθεί να αποτελεί το μεγαλύτερο εμπόδιο για μια λύση.

«Όσο αυτό δεν εξαλείφεται, οι Ελληνοκύπριοι δεν πρόκειται ποτέ να συναινέσουν σε μια δίκαιη και μόνιμη συμφωνία».

Αφού έγινε κατανοητό ότι μια συμφωνία που να βασίζεται σε ομοσπονδιακή βάση δεν θα ήταν δυνατή, είπε ο κ. Τατάρ υπέβαλε μια πρόταση λύσης που βασίζεται στην ύπαρξη δύο κυρίαρχων ίσων κρατών, που υποστηρίζονται και από την Τουρκία.

«Ενώ παρουσιάζαμε την πρότασή μας για μια λύση που θα ωφελούσε την Κύπρο και την περιοχή, γνωρίζαμε επίσης ότι θα συνέβαλλε σημαντικά στην ειρήνη και ότι ο διάλογος πρέπει να παραμείνει ανοιχτός χωρίς να καταφεύγουμε σε όπλα και βία.

»Αλλά πάλι, όπως πάντα, συναντήσαμε την αρνητική στάση και την αμετάβλητη νοοτροπία της ελληνοκυπριακής πλευράς».

Κατά τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, η ελληνοκυπριακή πλευρά προσφεύγει σε προβοκατόρικες ενέργειες και δεν αποφεύγει ενέργειες και δηλώσεις που δημιουργούν ένταση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!