Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Τάσος Χατζηβασίλειου: «Η προτεσταντική λογική» διαπερνά όλες τις παρατάξεις στη Γερμανία
[Tribune]: Τάσος Χατζηβασίλειου: «Η προτεσταντική λογική» διαπερνά όλες τις παρατάξεις στη Γερμανία

[Tribune]: Τάσος Χατζηβασίλειου: «Η προτεσταντική λογική» διαπερνά όλες τις παρατάξεις στη Γερμανία

«Η προτεσταντική λογική που χαρακτηρίζει τη Γερμανία, διαπερνά οριζόντια όλες τις πολιτικές δυνάμεις. Δεν αναμένονται θεαματικές αλλαγές στην ουσία της υπόθεσης», εκτίμησε για την «επόμενη ημέρα» στο Βερολίνο μετά τις γερμανικές εκλογές, ο βουλευτής της ΝΔ και διεθνολόγος, Τάσος Χατζηβασίλειου, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα.

Ωστόσο, όπως σημείωσε, «είναι πολύ πιθανό να έχουμε διαφοροποιήσεις στα σημεία».

Όπως εξήγησε, εάν συμμετάσχουν στη νέα κυβέρνηση οι Πράσινοι, οι οποίοι δεδηλωμένα έχουν τοποθετηθεί κατά συγκεκριμένων ζητημάτων που αφορούν την Τουρκία, σαφώς το πρώτο κόμμα που θα ηγείται του κυβερνητικού συνασπισμού, είτε είναι οι Σοσιαλδημοκράτες, είτε οι Χριστιανοδημοκράτες, θα πρέπει να αναπροσαρμόσουν τη στρατηγική τους.

«Όμως οι σχέσεις Γερμανίας – Τουρκίας είναι βαθιά ριζωμένες.

»Η Τουρκία είναι σημαντικός οικονομικός εταίρος της Γερμανίας, πολλές γερμανικές εταιρείες έχουν εκτεθεί στην τουρκική οικονομία και αυτό δεν μπορούμε να το αρνούμαστε», επισήμανε.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον κ. Χατζηβασιλείου, η Τουρκία είναι σημαντικός εταίρος στο ΝΑΤΟ, ενώ υπάρχουν και εκατομμύρια Γερμανοί πολίτες τουρκικής καταγωγής», πρόσθεσε.

Ο βουλευτής της ΝΔ, εξήγησε με βάση το πολιτικό σύστημα της Γερμανίας, όπου δεν υπάρχει η αρχή των διερευνητικών εντολών, «όλοι μιλάνε με όλους και όποιος προλάβει να κλείσει συμφωνία με τους άλλους, παίρνει και την κυβέρνηση».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!