Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Στόχος του Ερντογάν η Ιερουσαλήμ – Συμμετείχε σε συνέδριο για τον Σαλαντίν
[Tribune]: Στόχος του Ερντογάν η Ιερουσαλήμ – Συμμετείχε σε συνέδριο για τον Σαλαντίν

[Tribune]: Στόχος του Ερντογάν η Ιερουσαλήμ – Συμμετείχε σε συνέδριο για τον Σαλαντίν

Το τουρκοκουρδικό ισλαμιστικό κόμμα HÜDA PAR είναι μια κουρδική πολιτική οργάνωση με μεγαλύτερη δύναμη στις ανατολικές και Ν/Α επαρχίες της Τουρκίας, δηλαδή στο βόρειο (τουρκοκρατούμενο) Κουρδιστάν. Το ισλαμιστικό αυτό κουρδικό κίνημα, που υποστηρίζει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δημιουργήθηκε για να αναχαιτίσει τα κουρδικά σοσιαλπατρωτικά κόμματα και τους Κούρδους αυτονομιστές. Είναι ένα θρησκευτικό ισλαμιστικό κόμμα Κούρδων δοσίλογων. Ιδρύθηκε το 2013 και πρόεδρος του είναι ο Ισάκ Σαγλάμ.

Το HÜDA PAR οργάνωσε διαδικτυακό συνέδριο με θέμα τον Σαλαντίν, τον μουσουλμάνο κατακτητή της Ιερουσαλήμ, που ήταν κουρδικής καταγωγής.

«Η στρατηγική που ακολούθησε ο ανεπανάληπτος στρατηλάτης ελευθερώνοντας την Ιερουσαλήμ (σ.σ. από τους σταυροφόρους), εκτός από ένα σημείο καμπής στην ισλαμική ιστορία, είναι και μια εμπειρία η οποία πρέπει να μελετηθεί σε βάθος.

»Θα αισθανθούμε τιμή να σας δούμε ανάμεσα μας στο συνέδριο που οργανώνουμε για αυτό τον στόχο».

Το εντυπωσιακό είναι πως κεντρικός ομιλητής στο συνέδριο με στόχο την Ιερουσαλήμ ήταν ο Ερντογάν. Συμμετείχε επίσης και ο Νταβούτογλου, όπως μεταδίδουν τα Τουρκικά Νέα .

Στόχος του Ερντογάν η Ιερουσαλήμ

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπαινίχθηκε την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου, απευθυνόμενος στους Τούρκους βουλευτές κατά την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου της τουρκικής εθνοσυνέλευσης, ότι η Ιερουσαλήμ ανήκει στην Τουρκία, αναφερόμενος στην κατοχή της πόλης από την Οθωμανική Αυτοκρατορία από το 1517 έως και το 1917.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!