Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Η Στάρτζεον φοβάται την παραλλαγή Δέλτα και δεν χαλαρώνει τα μέτρα στη Σκωτία
[Tribune]: Η Στάρτζεον φοβάται την παραλλαγή Δέλτα και δεν χαλαρώνει τα μέτρα στη Σκωτία

[Tribune]: Η Στάρτζεον φοβάται την παραλλαγή Δέλτα και δεν χαλαρώνει τα μέτρα στη Σκωτία

Η κυβέρνηση της Σκωτίας ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τη χαλάρωση των μέτρων στο μεγαλύτερο μέρος της Σκωτίας απέναντι στην εξάπλωση της παραλλαγής Δέλτα, αυξάνοντας την πίεση στον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον για να κάνει το ίδιο στην Αγγλία.

«Βρισκόμαστε επί του παρόντος σε ένα ευαίσθητο και εύθραυστο σημείο» της καταπολέμησης του ιού, δήλωσε η πρωθυπουργός Νίκολα Στάρτζεον ανακοινώνοντας τη διατήρηση του συναγερμού στο επίπεδο 2 (συναθροίσεις έως έξι ατόμων σε εσωτερικό χώρο, κλειστές ντισκοτέκ) σε πολλές περιοχές της Σκωτίας, ανάμεσά τους η πρωτεύουσα Εδιμβούργο.

Μόνο ορισμένες περιοχές που δεν έχουν πληγεί, όπως το Αμπερντίν, θα μπορούν να περάσουν το Σάββατο στο επίπεδο 1 των περιορισμών, επιτρέποντας τη συνάθροιση των πολιτών σε μεγαλύτερες ομάδες.

Αυτή η «δύσκολη και περίπλοκη» απόφαση λήφθηκε λόγω της εμφάνισης του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα, το οποίο «εξαπλώνεται ταχύτερα από τα προηγούμενα παραλλαγμένα στελέχη», πρόσθεσε, λέγοντας ότι θα αποτελεί «σύντομα το ήμισυ των νέων ημερήσιων κρουσμάτων».

«Είναι πιο ασφαλές — με έναν τόσο μεγάλο αριθμό κρουσμάτων σε αυτές τις περιοχές και ένα σημαντικό ποσοστό ενηλίκων που δεν έχουν κάνει ακόμη τη δεύτερη δόση (του εμβολίου) — να διατηρηθεί σε αυτές τις περιοχές το επίπεδο 2 για επιπλέον περίοδο», δήλωσε η Στάρτζεον.

Η πόλη της Γλασκόβης, η μόνη περιοχή που διατηρείται μέχρι σήμερα στο επίπεδο 3 του συναγερμού (κλειστοί κινηματογράφοι και στάδια, δεν σερβίρεται αλκοόλ σε εσωτερικούς χώρους) θα μπορεί από την πλευρά της να χαλαρώσει λίγο τα περιοριστικά της μέτρα το Σάββατο, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων είναι σταθερός και αρχίζει να μειώνεται», ανακοίνωσε η πρωθυπουργός.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!