Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Σπίρτζης: Δικαιωνόμαστε για τους ΟΤΑ – Βλέπαμε τα σημερινά αδιέξοδα
[Tribune]: Σπίρτζης: Δικαιωνόμαστε για τους ΟΤΑ – Βλέπαμε τα  σημερινά αδιέξοδα

[Tribune]: Σπίρτζης: Δικαιωνόμαστε για τους ΟΤΑ – Βλέπαμε τα σημερινά αδιέξοδα

Δυστυχώς στις κρίσεις δεν φτάνει μόνο το τρίπτυχο της κυβέρνησης Μητσοτάκη «επικοινωνία-επικοινωνία-επικοινωνία».

Χρειάζεται σχέδιο, σκληρή δουλειά και αλήθεια, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Χρήστος Σπίρτζης σχετικά με όσα ανακοινώθηκαν για τους ΟΤΑ.

Η δήλωση του Χρήστου Σπίρτζη:

Παρακολουθήσαμε, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ με ενδιαφέρον, τις αποκαλύψεις από τη νέα ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών για όσα διαφωνούσαμε με τον απελθόντα υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο. Θα λέγαμε ότι πρόκειται για μια στρατηγική πλήρους αποκαθήλωσης με μια δόση υποκρισίας.

Ωστόσο, τα όσα ειπώθηκαν, επιβεβαιώνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έλεγε ψέματα ούτε για την λειτουργία του προγράμματος «Φιλόδημος Ι», ούτε για την διαδικασία απορρόφησης πόρων από την ΕΤΕπ, ούτε για την ανάγκη να διατηρηθεί πλαφόν στις χρηματοδοτήσεις, ούτε για τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα των ΟΤΑ και δικαιώνουν τις προτάσεις μας τον Μάρτιο του 2020, που προφανώς απέρριψε μεγαλοπρεπώς η τότε ηγεσία του ΥΠΕΣ.

Οι αποκαλύψεις παρότι άργησαν, ήρθαν στο φως! Όχι από κάποιά λλη μελλοντική κυβέρνηση, αλλά από την ίδια κυβέρνηση Μητσοτάκη και μάλιστα, λίγες μόνο ημέρες μετά τον ανασχηματισμό και την τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Εσωτερικών.

Έτσι, λοιπόν, ο γ.γ. Εσωτερικών, Μιχ. Σταυριανουδάκης παραδέχθηκε ότι το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» είναι συνέχεια του προγράμματος «Φιλόδημος», και πρέπει να θεωρείται «ενιαίο».

Επίσης, παραδέχθηκε την ανάγκη να τεθεί εκ νέου πλαφόν στις χρηματοδοτήσεις των δήμων ανά πρόκληση, όπως δηλαδή είχε προβλεφθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ για το πρόγραμμα «Φιλόδημος».

Κι αυτό για να μην υπάρχει η παρατηρούμενη «αναντιστοιχία της δέσμευσης πόρων από λίγους δήμους», όπως χαρακτηριστικά είπε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!