Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Το Σουδάν θα επανεξετάσει την παραχώρηση ναυστάθμου στη Ρωσία στις ακτές της Ερυθράς Θάλασσας
[Tribune]: Το Σουδάν θα επανεξετάσει την παραχώρηση ναυστάθμου στη Ρωσία στις ακτές της Ερυθράς Θάλασσας

[Tribune]: Το Σουδάν θα επανεξετάσει την παραχώρηση ναυστάθμου στη Ρωσία στις ακτές της Ερυθράς Θάλασσας

Το Σουδάν επανεξετάζει μια συμφωνία, βάσει της οποίας θα μπορούσε να φιλοξενήσει μια ρωσική ναυτική βάση στις ακτές της Ερυθράς Θάλασσας, η οποία είχε συναφθεί κατά την διάρκεια της προεδρίας του Ομάρ αλ Μπασίρ, ο οποίος ανατράπηκε το 2019, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων του Σουδάν.

Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου Μοχάμεντ Οτμάν Αλ Χουσέιν δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Blue Nile TV του Σουδάν ότι η μεταβατική κυβέρνηση έχει τώρα «την ελευθερία να επανεξετάσει τη συμφωνία για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντας της χώρας».

Το Σουδάν βελτιώνει τις σχέσεις του με τις Ηνωμένες Πολιτείες από τότε που ανατράπηκε ο Μπασίρ από τον στρατό, μετά από 30 χρόνια που βρισκόταν στην εξουσία και μετά από εκτεταμένες διαδηλώσεις κατά της διακυβέρνησής του.

Το Σουδάν έχει τώρα μια τεχνοκρατική κυβέρνηση με ένα συμβούλιο πολιτικών και στρατιωτικών παραγόντων, στην οποία έχει παραχωρηθεί η εξουσία έως το τέλος του 2023.

Πέρυσι, η Ουάσιγκτον διόρισε τον πρώτο της πρεσβευτή στο Χαρτούμ μετά από δεκαετίες και απέσυρε το Σουδάν από τον κατάλογο των κρατών που χρηματοδοτούν την τρομοκρατία.

Στο πλαίσιο αυτής της εξέλιξης, το Σουδάν συμφώνησε να εξομαλύνει τις διπλωματικές του σχέσεις με τον σύμμαχο των ΗΠΑ, το Ισραήλ.

Η Μόσχα αναζητά εδώ και καιρό λιμάνια για το Πολεμικό Ναυτικό της στις θερμές θάλασσες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!