Σάββατο, 12 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Σκουρλέτης: Διαλύετε τη ζωή των εργαζομένων – Ο κόσμος θα σας τιμωρήσει
[Tribune]: Σκουρλέτης: Διαλύετε τη ζωή των εργαζομένων – Ο κόσμος θα σας τιμωρήσει

[Tribune]: Σκουρλέτης: Διαλύετε τη ζωή των εργαζομένων – Ο κόσμος θα σας τιμωρήσει

Ένα νομοσχέδιο που καθιστά «λάστιχο» τη ζωή των εργαζομένων, καταστρατηγεί το 8ωρο, λειτουργεί ως μηχανισμός μείωσης του κόστους εργασίας, εισάγει ως κυρίαρχη την ατομική σύμβαση, πλήττει τον συνδικαλισμό, την συλλογική εκπροσώπηση και το δικαίωμα στην απεργία, ένα νομοσχέδιο που δεν πρόκειται να «νομιμοποιηθεί» από τους ίδιους τους εργαζόμενους, οι οποίοι τελικά θα τιμωρήσουν τους εμπνευστές του, περιέγραψε ο Πάνος Σκουρλέτης, στην ομιλία του για το εργασιακό νομοσχέδιο.

«Νομίζω ότι η επιλογή της απαξίωσης της συζήτησης ενός τόσο κρίσιμου νομοσχεδίου, αποτυπώθηκε πλήρως στις συνθήκες κάτω από τις οποίες συζητήσαμε πριν με τους φορείς.

Διότι σε μία αίθουσα που κάποιους τους ακούγαμε και κάποιους δεν τους ακούγαμε, με κρίσιμες παρατηρήσεις, οι οποίες σε μεγάλο βαθμό ήταν εναντίον σας, κύριοι της κυβέρνησης, εσείς επιλέξατε αυτό τον τρόπο.

Διότι, όπως έχετε δείξει όλο το προηγούμενο διάστημα, φοβάστε τον διάλογο πάνω στο περιεχόμενο των διατάξεων που περιέχει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Και η απαξίωση αυτή επιβεβαιώνεται από τη μη παρουσία του κ. υπουργού. Ο κ. υπουργός, ο οποίος εδώ και δύο μήνες έχει «γαζώσει» τα τηλεπαράθυρα σε ατέλειωτους μονολόγους, δεν θέλει να ακούσει τους φορείς, δεν τον ενδιαφέρει.

Τι φοβάται, μη κάνει υπερωρίες; Εμείς εδώ έχουμε μια διαφορετική σχέση με το ωράριο κύριοι. Πληρωνόμαστε αρκετά, ευτυχώς δεν έχουμε υπερωρίες, τις υπερωρίες τις κάνει ο κόσμος και θέλετε να τις κάνει απλήρωτες από εδώ και μπρος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!