Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Στόχος μας η αναγνώριση της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας από τον ΟΗΕ και την UNESCO
[Tribune]: ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Στόχος μας η αναγνώριση της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας από τον ΟΗΕ και την UNESCO

[Tribune]: ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Στόχος μας η αναγνώριση της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας από τον ΟΗΕ και την UNESCO

«Η 9η Φεβρουαρίου, ημέρα μνήμης του εθνικού ποιητή Διονύσιου Σολωμού, καθιερώθηκε στις 11 Απριλίου 2017 από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ως Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας, σύμφωνα με την κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Εξωτερικών και Παιδείας-Έρευνας και Θρησκευμάτων», αναφέρει σε ανακοίνωση του το Τμήμα Ομογενειακών Θεμάτων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας.

«Η αρχική πρόταση ανήκει στην Ομοσπονδία των Ελληνικών Κοινοτήτων Ιταλίας και υιοθετήθηκε από την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς το 2014.

»Στόχος όλων μας αποτελεί η εντατικοποίηση των ενεργειών για την αναγνώριση της Παγκόσμιας Ημέρας της Ελληνικής Γλώσσας και από τους διεθνείς οργανισμούς όπως ο ΟΗΕ και η ΟΥΝΕΣΚΟ, όπως προβλέπεται και στην παραπάνω απόφαση.

»Με την θέσπιση αυτής της Παγκόσμιας Ημέρας επιδιώκεται η ανάδειξη του θεμελιώδους ρόλου που διαδραμάτισε η Ελληνική Γλώσσα ανά τους αιώνες, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην εδραίωση τόσο του ευρωπαϊκού όσο και του παγκόσμιου πολιτισμού.

»Η Ελληνική Γλώσσα δεν αποτελεί μόνο συνδετικό κρίκο ανάμεσα στην μητέρα Πατρίδα και τους Έλληνες της Διασποράς, ούτε μόνο φορέα των αξιών και ιδεωδών του ελληνικού πολιτισμού διεθνώς.

»Πρέπει να συνεχιστεί και να ενισχυθεί η μεγάλη προσπάθεια που έγινε τα τελευταία χρόνια στον κρίσιμο αυτό χώρο με την πρωτοβουλία για τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας σε εκατοντάδες πυρήνες σε όλο τον κόσμο και την αναδιάρθρωση του εκπαιδευτικού συστήματος σε συνεργασία με την Ομογένεια και να μην εγκαταλειφθεί η ορθολογική διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες κάθε περιοχής ταυτόχρονα με την αξιοποίηση των ομογενών εκπαιδευτικών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!