Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Έλλειψη σχεδίου όσον αφορά τη στήριξη εταιρειών αμυντικής βιομηχανίας
[Tribune]: ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Έλλειψη σχεδίου όσον αφορά τη στήριξη εταιρειών αμυντικής βιομηχανίας

[Tribune]: ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Έλλειψη σχεδίου όσον αφορά τη στήριξη εταιρειών αμυντικής βιομηχανίας

Για έλλειψη σχεδίου εγκαλεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όσον αφορά τη στήριξη των δημόσιων και ιδιωτικών εταιρειών αμυντικής βιομηχανίας της χώρας μας, ενώ σημειώνει ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα, εταίροι μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση προωθούν τη συμμετοχή της Τουρκίας σε προγράμματα ευρωπαϊκής αμυντικής συνεργασίας της PESCO.

Σε σχετική ανακοίνωσή του αναφέρει πως «Μόλις πριν από λίγες ημέρες στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας του Ελληνικού Κοινοβουλίου πραγματοποιήθηκε συζήτηση για την εγχώρια αμυντική βιομηχανία. Μια συζήτηση που ανέδειξε την έλλειψη σχεδίου από την κυβέρνηση για την ουσιαστική στήριξη των δημόσιων και ιδιωτικών εταιρειών αμυντικής βιομηχανίας της χώρας μας».

«Την ίδια στιγμή σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, εταίροι μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση προωθούν τη συμμετοχή της Τουρκίας σε προγράμματα ευρωπαϊκής αμυντικής συνεργασίας της PESCO», συμπληρώνει.

«Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας παρακολουθεί το ζήτημα; Έχει προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο να μην φτάσουν μέχρι το τέλος οι αντιδράσεις τρίτων εταίρων που διαφωνούν με ενδεχόμενη συμμετοχή της Τουρκίας; Ή αληθεύουν δημοσιεύματα που θέλουν την ύπαρξη θετικών εισηγήσεων υπέρ της συμμετοχής της Τουρκίας για να μην χαλάσει το “καλό κλίμα”;

»Και τελικά, υπάρχει στρατηγική που καθορίζει μια συνολική στάση έναντι της Άγκυρας ή η στάση της κυβέρνησης είναι το ευκαιριακό προϊόν “συμβουλών” ισχυρών φίλων και εταίρων που έχουν δικά τους συμφέροντα;», διερωτάται ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Αυτονόητο είναι, σε ότι αφορά την PESCO και τη λειτουργία της, ότι απαιτείται πιο δυναμική παρουσία από ελληνικής πλευράς, για την ενίσχυση της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!