Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: ΣΥΡΙΖΑ: Η πολιτική επιδότησης της ανεργίας από τη ΝΔ θα δημιουργήσει μια «χαμένη γενιά»
[Tribune]: ΣΥΡΙΖΑ: Η πολιτική επιδότησης της ανεργίας από τη ΝΔ θα δημιουργήσει μια «χαμένη γενιά»

[Tribune]: ΣΥΡΙΖΑ: Η πολιτική επιδότησης της ανεργίας από τη ΝΔ θα δημιουργήσει μια «χαμένη γενιά»

Στις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με τις οικονομικές συνέπειες της κρίσης του κορονοϊού, επικεντρώθηκε η σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, όπου έγινε αναλυτική συζήτηση για την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα.

“Η ραγδαία αύξηση της ανεργίας είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για την επόμενη μέρα. Αν συνεχιστεί η πολιτική επιδότησης της ανεργίας και όχι της εργασίας από την κυβέρνηση, το επόμενο διάστημα θα μιλάμε για ‘χαμένη γενιά’. Ό,τι καταφέραμε σε πέντε χρόνια κινδυνεύει να χαθεί μέσα σε πέντε μήνες”, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη συνεδρίαση της ΠΓ, ενώ σημειώνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προχωρά στην επικαιροποίηση του προγράμματος του κόμματος, με άξονα τις νέες προκλήσεις που έχουν προκύψει από την κρίση της πανδημίας.

H ΠΓ εκτιμά ότι οι βασικές προγραμματικές προτεραιότητες που πρέπει να αποτυπώνονται σε αυτό είναι οι εξής: “Στήριξη της εργασίας, ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας, αύξηση των δημόσιων επενδύσεων, εξειδίκευση σε κλάδους όπως τουρισμός και εστίαση, συγκρότηση ενός διχτυού κοινωνικής αλληλεγγύης και ασφάλειας”. “Το μέτρο του κοινωνικού μισθού που προωθούν οι κυβερνήσεις της Ισπανίας και της Ιταλίας αποτελεί μια πρακτική που οφείλουμε να λάβουμε υπόψη”, τονίζει η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ό,τι αφορά την οικονομία, επισημαίνεται πως “τα πράγματα θα γίνονται κάθε μέρα και πιο δύσκολα κι αυτό θα είναι ορατό στην καθημερινότητα όλων των πολιτών το επόμενο διάστημα” και ότι “η κρίση που έρχεται είναι πολύ δύσκολη γι’ αυτό και δεν υπάρχουν εύκολες απαντήσεις”.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!