Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: «Συνταξιδεύει» ο κορωνοϊός στο αεροπλάνο;
[Tribune]: «Συνταξιδεύει» ο κορωνοϊός στο αεροπλάνο;

[Tribune]: «Συνταξιδεύει» ο κορωνοϊός στο αεροπλάνο;

Ο προβληματισμός είναι μεγάλος. Το ειδικό φίλτρο HEPA στο κλιματιστικό καμπίνας των αεροπλάνων αποστειρώνει τον αέρα, αλλά τα μικροσωματίδα μένουν για λεπτά στον αέρα πριν φιλτραριστούν γεννώντας ερωτηματικά για την αποτελεσματικότητα του απέναντι στον κορωνοϊό.

Τα αεροδρόμια άνοιξαν, οι πτήσεις ξεκίνησαν, οι τουρίστες με τις αποσκευές τους συρρέουν στα αεροδρόμια, και το μόνο που θυμίζει ότι ο πλανήτης «ζώνεται» από έναν θανατηφόρο ιό, είναι οι μάσκες στα πρόσωπα των ανθρώπων και οι αποστάσεις που πρέπει να τηρούνται ανάμεσά τους για τον περιορισμό των κρουσμάτων.

Αποδίδει την πραγματικότητα αυτή η περιγραφή; Όχι ακριβώς. Και καθόλου μέσα στα αεροπλάνα, όπου ο ένας επιβάτης ακουμπά σχεδόν στον άλλο, όταν στα σχολεία και στα σούπερ μάρκετ, τηρείται αυστηρά ο κανόνας της κοινωνικής απόστασης.

Για τον Ντίτερ Σολτς τα υπερπλήρη αεροπλάνα είναι το επιτυχημένο αποτέλεσμα των πολλών πιέσεων που άσκησαν λομπίστες.

Ο εμπειρογνώμων από την Ανώτατη Σχολή Εφαρμοσμένων Επιστημών του Αμβούργου ασχολείται εδώ και χρόνια με τα ρεύματα αέρος στα αεροπλάνα.

«Διαφορετικά από τους ισχυρισμούς της βιομηχανίας αερομεταφορών, στα αεροπλάνα υπάρχει υπαρκτός κίνδυνος μόλυνσης με τον Covid-19».

Καθαρός ο αέρας όπως σε ένα χειρουργείο;

Ο Ομοσπονδιακός Σύνδεσμος της Βιομηχανίας Αερομεταφορών κατάφερε να πείσει την πολιτική ότι οι πτήσεις σε εποχή πανδημίας, τόσο για μεμονωμένα άτομα όσο και για την κοινωνία, δεν είναι επικίνδυνες για τρεις λόγους: πρώτον, κάθε τρία λεπτά ο αέρας στο αεροπλάνο ανανεώνεται πλήρως χάρη στα φίλτρα High Efficiency Particular Air (HEPA) που υπάρχουν στα κλιματιστικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!