Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Συνέντευξη Γ. Χρυσουλάκης: Δυναμική προβολή και διάδοση της ελληνικής γλώσσας στο εξωτερικό
[Tribune]: Συνέντευξη Γ. Χρυσουλάκης: Δυναμική προβολή και διάδοση της ελληνικής γλώσσας στο εξωτερικό

[Tribune]: Συνέντευξη Γ. Χρυσουλάκης: Δυναμική προβολή και διάδοση της ελληνικής γλώσσας στο εξωτερικό

Για τον ενισχυμένο ρόλο που έχει αναλάβει η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού σε ό,τι αφορά στην προβολή και διάδοση της ελληνικής γλώσσας, καθώς και στις δράσεις που υποστηρίζει η Γενική Γραμματεία με στόχο την δικτύωση των Ελλήνων της Διασποράς, αναφέρεται -μεταξύ άλλων- σε συνέντευξη του στο Orthodox Times , ο γενικός γραμματέας, Γιάννης Χρυσουλάκης.

Ο κ. Χρυσουλάκης μίλησε για την επιθυμία των απόδημων Ελλήνων να ψηφίζουν από τον τόπο κατοικίας τους, ενώ αναφέρθηκε και στους τρόπους με τους οποίους η Γενική Γραμματεία ανέδειξε το συμβολικό μήνυμα της Εθνικής Επετείου με την ευκαιρία συμπλήρωσης 200 ετών από την κήρυξη της Επανάστασης.

Ιδιαίτερα αναφέρεται στον αναβαθμισμένο γεωπολιτικό ρόλο της εκκλησιαστικής διπλωματίας, τόσο προς όφελος της χώρας όσο και της Ορθοδοξίας.

Διαβάστε τη συνέντευξη του Γ. Χρυσουλάκη:
Ποιες δράσεις έχει αναπτύξει η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας για την προβολή και διάδοση της ελληνικής γλώσσας; Τι ακριβώς είναι η πλατφόρμα Staellinika.com ; Πώς μπορεί να ενισχυθεί η ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό;

Είμαστε πάντα ενεργοί στον τομέα της προβολής και διάδοσης της ελληνικής γλώσσας, συνεχίζοντας τις πάγιες δράσεις μας ή ανασχεδιάζοντας όσες έχουν ανασταλεί λόγω της πανδημίας.

Στο πλαίσιο αυτό, συνεχίζουμε να στηρίζουμε τις πανεπιστημιακές έδρες ελληνικών σπουδών στο εξωτερικό, τη χορήγηση υποτροφιών στους φοιτητές της ελληνικής γλώσσας, τον σχεδιασμό θερινών σχολείων γλώσσας και πολιτισμού στην Ελλάδα για τους νέους ομογενείς μας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!