Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Tribune]: Σε συναγερμό οι Αρχές στον Έβρο για να αποφευχθεί νέο «γιουρούσι» μεταναστών
[Tribune]: Σε συναγερμό οι Αρχές στον Έβρο για να αποφευχθεί νέο «γιουρούσι» μεταναστών

[Tribune]: Σε συναγερμό οι Αρχές στον Έβρο για να αποφευχθεί νέο «γιουρούσι» μεταναστών

Για έναρξη νέας απόπειρας μαζικής παράνομη εισδοχής μεταναστών σε ελληνικά εδάφη, ιδιαίτερα από τον Έβρο, κάνουν λόγο τις τελευταίες ώρες οι Τούρκοι, θυμίζοντας την 28η Φεβρουαρίου, όταν το τριήμερο εκείνο του Αγίου Πνεύματος ξεκίνησε η αποτυχημένη προσπάθεια ασύμμετρης υβριδικής απειλής με εντολή του Ερντογάν, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα Evros-News .

Στην Ελληνική Αστυνομία που έτσι και αλλιώς βρισκόταν σε επιφυλακή και ετοιμότητα όλο το προηγούμενο διάστημα, παρακολουθούν τις εξελίξεις στην τουρκική πλευρά, κυρίως στην περιοχή της Αδριανούπολης.

Ήδη τις τελευταίες ημέρες άλλες 5 διμοιρίες των ΜΑΤ έφτασαν στις Καστανιές και πήραν θέση στον φράχτη, στην περιοχή ρης Νέας Βύσσας, εκεί που την προηγούμενη φορά δόθηκαν «μάχες», προκειμένου να αποτραπεί η μαζική εισβολή στην χώρα μας.

Τα αθηναϊκά ΜΜΕ επικαλούνται την τελευταία ώρα πληροφορίες που δημοσιεύουν τοπικά ΜΜΕ του Έβρου, κάποια από τα οποία μάλιστα αναφέρουν ακόμα και αριθμό συγκεντρωμένων, κάτι όμως που δεν επιβεβαιώνεται από τις ελληνικές Αρχές, γράφει η τοπική ιστοσελίδα, προσθέτοντας «κι εννοούμε συγκέντρωση χιλιάδων λαθρομεταναστών σε Αδριανούπολη, αλλά και στις νότιες περιοχές Ύψαλα, Κεσσάνη.

»Αντίθετα, αυτά που “σηκώνουν” το θέμα είναι τα τουρκικά ΜΜΕ και αυτό ίσως δείχνει την διάθεση αλλά και την πρόβλεψη για όσα θα ακολουθήσουν, αν και δεν αποκλείεται όλα αυτά να γίνονται και λόγω των εξελίξεων με τις γεωτρήσεις και να αποτελούν προσπάθεια δημιουργίας πίεσης εκ μέρους των Τούρκων».

Είναι χαρακτηριστικό το ρεπορτάζ του Entirne TV, τοπικού καναλιού της Αδριανούπολης, το οποίο αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Στην Αδριανούπολη το ταξίδι της ελπίδας με όνειρο την Ευρώπη ξανάρχισε με μετανάστες να προσπαθούν να περάσουν στην Ελλάδα με βάρκες μέσω του ποταμού Έβρου».

Μάλιστα μεταδίδει και ακόλουθο βίντεο, όπου αλλοδαποί, επιχειρούν να περάσουν παράνομα το ποτάμι με ξύλινες βάρκες:

Στο παραπάνω βίντεο φαίνονται λίγα άτομα να προσπαθούν με την βάρκα να περάσουν τον ποταμό Έβρο για να βρεθούν στην Ελλάδα και όχι χιλιάδες συγκεντρωμένοι στην Αδριανούπολη ή αλλού στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Τέτοιες προσπάθειες και απόπειρες, μεμονωμένων ατόμων να περάσουν στην Ελλάδα, δεν έχουν σταματήσει ούτε στιγμή, ακόμα και μετά την απόσυρση των χιλιάδων από τα σύνορα λόγω κορωνοϊού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!