Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Το Συμβούλιο Ασφαλείας της Αφρικανικής Ένωσης ανησυχεί ότι μισθοφόροι και τζιχαντιστές θα περάσουν από τη Λιβύη στο Σαχέλ
[Tribune]: Το Συμβούλιο Ασφαλείας της Αφρικανικής Ένωσης ανησυχεί ότι μισθοφόροι και τζιχαντιστές θα περάσουν από τη Λιβύη στο Σαχέλ

[Tribune]: Το Συμβούλιο Ασφαλείας της Αφρικανικής Ένωσης ανησυχεί ότι μισθοφόροι και τζιχαντιστές θα περάσουν από τη Λιβύη στο Σαχέλ

Το Συμβούλιο Ειρήνης και Ασφάλειας (PSC) της Αφρικανικής Ένωσης (AU) τόνισε την ανάγκη για άμεση απόσυρση όλων των ξένων μαχητών και μισθοφόρων από τη Λιβύη.

Το PSC υπογράμμισε επίσης την ανάγκη να διασφαλιστεί ότι η απόσυρση πραγματοποιείται με οργανωμένο, συντονισμένο και σταδιακό τρόπο.

Σε δήλωσή της, η Αφρικανική Ένωση εξέφρασε την ανησυχία της για τον αντίκτυπο της μετακίνησης ξένων δυνάμεων και μισθοφόρων από τη Λιβύη σε άλλες χώρες και περιοχές της Αφρικής, που αποτελεί σοβαρή απειλή για την ασφάλεια.

Το PSC προειδοποίησε ότι δεν θα διστάσει να κατονομάσει και να ξεμπροστιάσει αυτούς που συνεχίζουν να πυροδοτούν τη σύγκρουση στη Λιβύη, μεταξύ άλλων μέσω της προμήθειας όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού, παραβιάζοντας έτσι το εμπάργκο όπλων των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ).

Το PSC επιβεβαίωσε τον αναμενόμενο αντίκτυπο μίας μετακίνησης ξένων δυνάμεων και μισθοφόρων από τη Λιβύη στην περιοχή του Σαχέλ και την υπόλοιπη Αφρική.

Απέρριψε κάθε παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Λιβύης, ζητώντας άμεση διακοπή της εξωτερικής παρέμβασης.

Προέτρεψε τα λιβυκά κόμματα να καταβάλουν προσπάθειες για να διασφαλίσουν τη διεξαγωγή ελεύθερων, δίκαιων και χωρίς αποκλεισμούς κοινοβουλευτικών και προεδρικών εκλογών στις 24 Δεκεμβρίου.

Το Συμβούλιο Ειρήνης και Ασφάλειας (PSC) της Αφρικανικής Ένωσης ζήτησε την εφαρμογή των εκλογών σύμφωνα με τον οδικό χάρτη του Λιβυκού Φόρουμ Πολιτικού Διαλόγου (LPDF).

Κάλεσε τα κράτη μέλη και τους εταίρους να παράσχουν την απαραίτητη υποστήριξη στην Εθνική Εκλογική Επιτροπή (HNEC) της Λιβύης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!