Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Σεσημασμένο τουρκικό «πλοίο δόλωμα» κατευθύνεται στη Λιβύη
[Tribune]: Σεσημασμένο τουρκικό «πλοίο δόλωμα» κατευθύνεται στη Λιβύη

[Tribune]: Σεσημασμένο τουρκικό «πλοίο δόλωμα» κατευθύνεται στη Λιβύη

Μια πολύ περίεργη -σε πρώτη «ανάγνωση»- υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη στο Αιγαίο τις τελευταίες ώρες, σύμφωνα με εξαιρετικά αξιόπιστες πηγές της ιστοσελίδας Defence Point .

Συγκεκριμένα, η ευρωπαϊκή επιχείρηση «ΕΙΡΗΝΗ» (IRINI) που επιτηρεί την τήρηση του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη, παρακολουθεί πλοίο, ονόματι «Kaptan Aytac» (εκ των σεσημασμένων…), το οποίο οδεύει προς λιμένα της Λιβύης, έχοντας ξεκινήσει από την Τουρκία.

Η υπόθεση όμως δεν δείχνει πανομοιότυπη με τον προηγούμενο Ιούνιο, με το φορτηγό πλοίο «Τσίρκιν», με σημαία Τανζανίας.

Υπενθυμίζεται ότι μετέφερε απαγορευμένο πολεμικό υλικό συνοδευόμενο από το τουρκικό Ναυτικό, το οποίο και αρνήθηκε τη διενέργεια νηοψίας στην «Ειρήνη»…

Όπως πληροφορείται το DP, η καχυποψία είναι όμως διάχυτη.

Παρότι κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει οτιδήποτε, εφόσον η εμπειρία από την τουρκική ψυχοσύνθεση και συμπεριφορά είναι πλούσια, σε όλα τα επίπεδα, η περίπτωση θα μπορούσε να υποκρύπτει την επιθυμία επίτευξης ύπουλων τουρκικών επικοινωνιακών στόχων, μέσω σκηνοθεσίας, με βάση ένα ευφάνταστο σενάριο.

Το Επιτελείο της επιχείρησης «Ειρήνη» έχει ασφαλώς κινητοποιηθεί.

Υπενθυμίζεται, ότι επικεφαλής παραμένει Έλληνας, έμπειρος αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού.

Ακόμα κι αυτό το στοιχείο από μόνο του, θα αποτελούσε κίνητρο για τους Τούρκους για να στήσουν ένα επικοινωνιακό φιάσκο για τους Ευρωπαίους, επιχειρώντας να του δώσουν «ελληνική διάσταση», ενώ πρόκειται για θέμα αμιγώς ευρωπαϊκό!

Ας εξηγηθούμε: Οι πιθανότητες να κινηθεί τις επόμενες ώρες η διεθνής δύναμη «IRINI» για να ελέγξει το ύποπτο πλοίο, είναι εξαιρετικά αυξημένες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!