Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Σαρωτική επίσκεψη Δένδια στο Κόσοβο με την ενέργεια πρώτο θέμα στην ατζέντα
[Tribune]: Σαρωτική επίσκεψη Δένδια στο Κόσοβο με την ενέργεια πρώτο θέμα στην ατζέντα

[Tribune]: Σαρωτική επίσκεψη Δένδια στο Κόσοβο με την ενέργεια πρώτο θέμα στην ατζέντα

Σαρωτική επίσκεψη στην πρωτεύουσα του Κοσσυφοπεδίου (Κοσόβου), Πρίστινα, πραγματοποίησε την Παρασκευή ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Μαζί με τον επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας και ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την οικονομική διπλωματία, Κώστας Φραγκιάννης.

Ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Αβντουλάχ Χότι (Avdullah Hoti), την πρόεδρο της Βουλής Βιόσα Οσμάνι (Vjosa Osmani) και την υπουργό Εξωτερικών, Μελίζα Χαραντινάι Στούμπλα (Meliza Haradinaj-Stublla).

Οι συνομιλίες εστιάστηκαν στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, στο διάλογο Βελιγραδίου-Πρίστινας και στην οικονομική συνεργασία με έμφαση στην ενέργεια.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του, ο υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε και με τα στελέχη της Ελληνικής Δύναμης Κοσσυφοπεδίου (ΕΛΔΥΚΟ) που μετέχει στην KFOR.

Μετά το πέρας των επαφών του στην Πρίστινα, ο Νίκος Δένδιας έκανε την ακόλουθη δήλωση στους δημοσιογράφους:

«Είχα τη χαρά να βρεθώ σήμερα εδώ στην Πρίστινα, όπου συζητήσαμε θέματα που αφορούν τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή, τον διάλογο Πρίστινας-Βελιγραδίου, αλλά και τις δυνατότητες συνεργασίας με την Ελλάδα.

»Την επαύξηση των οικονομικών μας συναλλαγών.

»Ιδίως, είχαμε συζητήσεις που αφορούν τα θέματα της ενέργειας.

»Όπως ξέρετε, η κυβέρνηση καταβάλει μία μεγάλη προσπάθεια να καταστεί η Ελλάδα ενεργειακός κόμβος για την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων».

Ο Νίκος Δένδιας επισκέφθηκε και το σερβικό Ορθόδοξο Μοναστήρι της Gračanica, που συμπεριλαμβάνεται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και βρίσκεται σε σερβικό θύλακα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!