Κυριακή, 1 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Tribune]: Σαρηγιάννης: Τη μετάλλαξη «Έψιλον» μπορεί να μην την αναγνωρίζουν τα αντισώματα
[Tribune]: Σαρηγιάννης: Τη μετάλλαξη «Έψιλον» μπορεί να μην την αναγνωρίζουν τα αντισώματα

[Tribune]: Σαρηγιάννης: Τη μετάλλαξη «Έψιλον» μπορεί να μην την αναγνωρίζουν τα αντισώματα

«Με δεδομένη την δυναμική της πανδημίας, θεωρώ ότι είναι απαραίτητα τα μέτρα περιορισμού της επιτάχυνσης, καθώς ακόμα δεν έχει αναπτυχθεί τόσο πολύ η μετάλλαξη Δέλτα», ανέφερε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Σύμφωνα με τον καθηγητή τα μέτρα κινούνται στην κατεύθυνση του να περιορίσουμε την μετάδοση σήμερα και από την άλλη να λειτουργήσουν σαν κίνητρα για να ψηλώσει το τείχος ανοσίας, έτσι ώστε να μπορούμε να αποφύγουμε ένα νέο lockdown.

Τα βασικά σενάρια όπως φαίνεται να διαμορφώνονται σε σχέση με την εξέλιξη της πανδημίας, λέει ο κ. Σαρηγιάννης είναι τρία και έχουν να κάνουν με τον αριθμό και το ύψος του εμβολιασμού.

Εάν φτάσουμε σε ένα 75% στο σύνολο του γενικού πληθυσμού, μέχρι τις αρχές του Σεπτεμβρίου, τότε δεν υπάρχει θέμα lockdown, γιατί δεν θα υπάρχει αρκετός αριθμός ανθρώπων χωρίς ανοσία.

Αν φτάσουμε στο 63%-65%, τότε Σεπτέμβριο και Οκτώβριο θα έχουμε θέματα με μικρά κύματα, που θα είναι όμως σε υψηλό επίπεδο.

Αν σταματήσουμε να εμβολιαζόμαστε στο περίπου 53% του συνόλου του πληθυσμού τότε δυστυχώς αυτό είναι και το απευκταίο σενάριο της συνεχούς αύξησης, καθώς μπορεί να φτάσουμε σε πάνω από 15.000-18.000 κρούσματα, στο τέλος Νοεμβρίου με Δεκέμβριο και μετά θα έχουμε αποκλιμάκωση, γιατί θα έχουμε πετύχει ανοσία της αγέλης, με τον κακό τρόπο, με την νόσηση από τον κορωνοϊό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!