Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Tribune]: Η Σαουδική Αραβία ασκεί μεγάλες πιέσεις στην τουρκική οικονομία με σοβαρές επιπτώσεις
[Tribune]: Η Σαουδική Αραβία ασκεί μεγάλες πιέσεις στην τουρκική οικονομία με σοβαρές επιπτώσεις

[Tribune]: Η Σαουδική Αραβία ασκεί μεγάλες πιέσεις στην τουρκική οικονομία με σοβαρές επιπτώσεις

Η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία βρίσκονται εδώ και καιρό σε ανταγωνισμό για την ηγεσία στον μουσουλμανικό κόσμο, αλλά η γεωπολιτική αντιπαλότητά τους εντάθηκε όταν Σαουδάραβες πράκτορες σκότωσαν τον δημοσιογράφο Τζαμάλ Κασόγκι στο προξενείο της χώρας στην Κωνσταντινούπολη το 2018.

Όπως γράφει η «Russkaya vesna » και αναμεταδίδει το «Βαλκανικό Περισκόπιο »:

«Η πλούσια σε πετρέλαιο μοναρχία ασκεί άμεσες πιέσεις με σοβαρές επιπτώσεις στην τουρκική οικονομία.

»Συνιστάται στους Σαουδάραβες τουρίστες να μην επισκέπτονται την Τουρκία ή να αγοράζουν ακίνητα στην Τουρκία.

»Τώρα, οι Τούρκοι εξαγωγείς κλωστοϋφαντουργικών και άλλων προϊόντων διαμαρτύρονται για την απουσία Σαουδάραβων πελατών και προειδοποιούν ότι οι προσπάθειες του Ριάντ να μπλοκάρουν τις εισαγωγές θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού.

»Μετά από εκκλήσεις του επικεφαλής του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Σαουδικής Αραβίας να “μποϊκοτάρουν όλα τα τουρκικά προϊόντα”, πολλές τροφικές αλυσίδες ανακοίνωσαν ότι θα σταματήσουν να εισάγουν και να πωλούν τουρκικά προϊόντα.

»Ενώ ορισμένα καταστήματα, ανακοίνωσαν ότι θα συνεχίσουν να πωλούν τουρκικά προϊόντα έως ότου εξαντληθούν τα αποθέματα.

»Ωστόσο, φοβούμενοι ότι αυτό θα μπορούσε να αποσπάσει την προσοχή ξένων επενδυτών και εν μέσω υποψιών ότι η Τουρκία θα μπορούσε να υποβάλει καταγγελία στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας απομακρύνεται και δεν προωθεί το μποϊκοτάζ.

»Οι σαουδαραβικές Αρχές αρνούνται ότι θέτουν περιορισμούς στα τουρκικά προϊόντα και τονίζουν ότι η εκστρατεία οργανώνεται και διευθύνεται από τους πολίτες της χώρας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!