Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Πρεσβευτής ΗΑΕ: «Η ανεκτικότητα αντανακλά τον πολιτισμό της κοινωνίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων»
[Tribune]: Πρεσβευτής ΗΑΕ: «Η ανεκτικότητα αντανακλά τον πολιτισμό της κοινωνίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων»

[Tribune]: Πρεσβευτής ΗΑΕ: «Η ανεκτικότητα αντανακλά τον πολιτισμό της κοινωνίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων»

Ιδιαίτερα αναφορά με έμφαση στην ανεκτικότητα έκανε ο πρεσβευτής των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Αθήνα, Σουλαϊμάν Χαμίντ Σαλέμ Αλ Μαζρούι, στις εισαγωγικές παρατηρήσεις του στο 2ο Διεθνές (διαδικτυακό) Συνέδριο Πολιτισμικής Κληρονομιάς με θέμα «Ελληνισμός και Ισλαμικός Πολιτισμός. Οι θετικές πτυχές της αλληλεπίδρασης και οι προοπτικές της», που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2 και Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021 και διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Εξωτερικών Υποθέσεων σε συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), υπό την αιγίδα του υπουργείου Εξωτερικών.

«Ανεκτικότητα. Η ανεκτικότητα αντανακλά τον πολιτισμό της κοινωνίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων», είπε ο Εμιρατιανός διπλωμάτης και συνέχισε:

«Γιατί είμαστε ανεκτικοί; Υπάρχουν τρεις παράγοντες, μεταξύ πολλών που έκαναν τα ΗΑΕ μια ανεκτική κοινωνία:

»1. Το Ισλάμ είναι μια θρησκεία ανεκτικότητας και σεβασμού. Είναι επίσης μια σημαντική πηγή ποικιλομορφίας, ένταξης και αποδοχής.

»Μας δίδαξε ότι “είστε τόσο καλοί όσο συμπεριφέρεστε στους άλλους”.

»2. Ιστορικά, τα ΗΑΕ βρίσκονται σε ένα σταυροδρόμι, μεταξύ Ανατολής και Δύσης. Οι συναλλαγές με άλλα έθνη έκαναν τα ΗΑΕ έναν κόμβο αλληλεπίδρασης με διάφορους αριθμούς ανθρώπων.

»3. Προκειμένου να αναπτυχθούμε οικονομικά, καλωσορίσαμε και φιλοξενήσαμε διαφορετικές εθνικότητες, των οποίων οι πολιτισμοί συνδυάστηκαν με τους δικούς μας, συνέβαλαν στον πολιτιστικό ιστό της σημερινής κοινωνίας των Εμιράτων.

»Ως αποτέλεσμα, άνθρωποι με περισσότερες από 200 εθνικότητες και διαφορετικές κουλτούρες και θρησκείες ζουν σήμερα στα ΗΑΕ, σε αρμονία, απολαμβάνοντας έναν ήρεμο τρόπο ζωής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!