Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: «Πράσινη» Ρένα – Τι είπε η Δούρου για κλιματική κρίση και πράσινη μετάβαση: «Να κλείσει η εφιαλτική παρένθεση Μητσοτάκη»
[Tribune]: «Πράσινη» Ρένα – Τι είπε η Δούρου για κλιματική κρίση και πράσινη μετάβαση: «Να κλείσει η εφιαλτική παρένθεση Μητσοτάκη»

[Tribune]: «Πράσινη» Ρένα – Τι είπε η Δούρου για κλιματική κρίση και πράσινη μετάβαση: «Να κλείσει η εφιαλτική παρένθεση Μητσοτάκη»

Να κάνουμε το παν για να κλείσει σύντομα αυτή η εφιαλτική παρένθεση που λέγεται κυβέρνηση Μητσοτάκη, ήταν το κεντρικό μήνυμα της Ρένας Δούρου, Τοµεάρχης Κλιµατικής Αλλαγής και Μέλος του Πολιτικού Συµβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στην ανοικτή πολιτική εκδήλωση μαζί με τους Ν. Παππά, Γ. Βασιλειάδη, Κ. Μπάρκα που διοργάνωσε χθες η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λευκάδας. Η κα. Δούρου μεταξύ άλλων είπε:

• Η παρουσία σας φανερώνει ενδιαφέρον σας για το πώς μπορούμε να αλλάξουμε τη ρότα του τόπου.

Για το πώς μπορούμε μαζί να κτίσουμε το νέο μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης, με καταπολέμηση των ανισοτήτων, στη βάση μιας παραγωγικής ανασυγκρότησης, πλήρως εναρμονισμένης με αυτό που σήμερα αποτελεί την κρίσιμη προτεραιότητα για το μέλλον των παιδιών μας.

Την κλιματική κρίση που είναι το σύγχρονο πεδίο σύγκρουσης της Αριστεράς και της Δεξιάς.

Του αριστερού και δεξιού δρόμου για την αντιμετώπισή της.

• Στον δεξιό δρόμο, τον καθοριστικό ρόλο παίζουν η αγορά και τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα.

Αυτά που μέχρι πρότινος είχαν ταυτιστεί με τα ορυκτά καύσιμα..

Αυτή η προσέγγιση μετατρέπει την πράσινη μετάβαση σε ένα, νέο ταξικό εργαλείο, κοινωνικού και οικονομικού αποκλεισμού των πιο αδύναμων.

Εκείνων πχ που δεν έχουν να πληρώσουν ένα ακριβό ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο σαν αυτά που διαφήμισε ο Πθ στην Αστυπάλαια πρόσφατα, μιλώντας, ανακριβώς, για πράσινο νησί, ξεχνώντας ή αγνοώντας ότι τον τίτλο κατέχει η Τήλος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!