Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Tribune]: Πότε ο Σαρηγιάννης προβλέπει κορύφωση κρουσμάτων και θανάτων
[Tribune]: Πότε ο Σαρηγιάννης προβλέπει κορύφωση κρουσμάτων και θανάτων

[Tribune]: Πότε ο Σαρηγιάννης προβλέπει κορύφωση κρουσμάτων και θανάτων

Κορύφωση των κρουσμάτων και αύξηση των ημερησίων θανάτων από κορωνοϊό εκτιμά ότι θα δούμε τέλη Σεπτεμβρίου – αρχές Οκτωβρίου ο καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Ειδικότερα, ο κ. Σαρηγιάννης έκανε λόγο για τουλάχιστον 60 θανάτους ημερησίως, και για 7.000 με 8.000 κρούσματα κορωνοϊού την ημέρα σε εβδομαδιαίο μέσο όρο στα τέλη Σεπτεμβρίου – αρχές Οκτωβρίου.

«Ξεκινάμε σε ένα επίπεδο που είναι ουσιαστικά το υψηλότερο που είχαμε βρεθεί ποτέ, είμαστε λίγο παραπάνω από το 3ο κύμα σε ένα εβδομαδιαίο μέσο όρο, έχουμε όμως ένα θετικό, τον εμβολιασμό που συνεχίζεται, και ελπίζω να αυξηθεί κι ο ρυθμός» είπε ο κ. Σαρηγιάννης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επισημαίνοντας ωστόσο ότι «τώρα έχουμε μέσα αντιμετώπισης της πανδημίας ενώ στο 2ο κύμα δεν τα είχαμε».

Όπως εξήγησε ο καθηγητής, η μετάλλαξη «Δέλτα» και η χαλάρωση θα έχουν συνέπειες και το Σεπτέμβριο σε επίπεδο κρουσμάτων, με αυξητική τάση από την επόμενη εβδομάδα ουσιαστικά, με κορύφωση στο τέλος Σεπτεμβρίου αρχές Οκτωβρίου με 7 – 8.000 κρούσματα την ημέρα εβδομαδιαίο μέσο όρο.

«Εκτός αν καταφέρουμε να επιταχύνουμε τον εμβολιασμό και τηρήσουμε τα μέτρα προστασίας» επισήμανε.

«Αν φτάσουμε 1η Οκτωβρίου στους αριθμούς που προανέφερα τότε περίπου δυο εβδομάδες, μετά στις 17 Οκτωβρίου, να περιμένετε να δείτε μια κορύφωση στις διασωληνώσεις της τάξης των 700 – 730 ατόμων».

Θα υπάρξει πίεση, διευκρίνισε ο καθηγητής, αλλά το σύστημα Υγείας θα αντέξει, έχει αποδεδειγμένα αντέξει σε αυτό το επίπεδο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!