Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Πόσα άτομα θα επιβιβάζονται στα πλοία – Τι θα ισχύει για καμπίνες και καθίσματα
[Tribune]: Πόσα άτομα θα επιβιβάζονται στα πλοία – Τι θα ισχύει για καμπίνες και καθίσματα

[Tribune]: Πόσα άτομα θα επιβιβάζονται στα πλοία – Τι θα ισχύει για καμπίνες και καθίσματα

Σε συμφωνία κατέληξε το υπουργείο Ναυτιλίας, ο ΕΟΔΥ και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) για τα μέτρα αντιμετωπισης της πανδημίας του κορωνοϊού επί των πλοίων της ακτοπλοΐας.

To σχέδιο που έχει επεξεργαστεί ο ΕΟΔΥ σε συνεργασία με το υπουργείο και δόθηκε για διαβούλευση στους εκπροσώπους της ακτοπλοΐας εγκρίθηκε με ελαφρές τροποποιήσεις σε ορισμένα κυρίως τεχνικά θέματα, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των τριών μερών.

Πόσα άτομα θα επιβιβάζονται

Ένα από τα κρισιμότερα ζητήματα είναι αυτό που αφορά τη μεταφορική ικανότητα του πλοίου.

Έτσι συμφωνήθηκε ότι μέχρι και τα δρομολόγια της 15ης Ιουνίου ο ανώτερος αριθμός μεταφερόμενων επιβατών για τα συμβατικά και τα ταχύπλοα πλοία θα είναι μέχρι το 55% και το 50% του πρωτοκόλλου του πλοίου (μεταφορική ικανότητα σε επιβάτες).

Το θέμα αυτό θα ξανασυζητηθεί στις αρχές Ιουνίου προκειμένου να διαμορφωθεί ένα νέο πλαίσιο, εάν κριθεί απαραίτητο, ανάλογα και με την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

Αν η επιδημιολογική εικόνα είναι καλή και ο κόσμος επιθυμεί να ταξιδεύει, τότε προφανώς θα πρέπει να αυξηθεί και η επιτρεπόμενη μεταφορική ικανότητα των πλοίων.

Επισημαίνεται ότι το σχέδιο του ΕΟΔΥ προβλέπει ότι ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός επιβατών στα συμβατικά επιβατηγά πλοία τα οποία διαθέτουν καμπίνες είναι ίσος με 55% του μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού που ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία τόσο για τους στεγασμένους, όσο και στους εξωτερικούς χώρους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!