Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Πώς ένας ηγέτης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας συμφώνησε με τους αντιπάλους του αρκεί να φύγει ο Νετανιάχου
[Tribune]: Πώς ένας ηγέτης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας συμφώνησε με τους αντιπάλους του αρκεί να φύγει ο Νετανιάχου

[Tribune]: Πώς ένας ηγέτης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας συμφώνησε με τους αντιπάλους του αρκεί να φύγει ο Νετανιάχου

Ήταν μια φωτογραφία για τα βιβλία ιστορίας: ένας ισλαμιστής πολιτικός από την αραβική μειονότητα του Ισραήλ να χαμογελά δίπλα σε έναν ακροδεξιό, Εβραίο επικεφαλής κόμματος και τους συμμάχους του, λίγα λεπτά αφού τον στήριξε να αναλάβει την πρωθυπουργία της χώρας και του προσέφερε κυβέρνηση πλειοψηφίας.

Ο κοινός στόχος της εκδίωξης του Μπέντζαμιν Νετανιάχου από την πρωθυπουργία έφερε τον Μάνσουρ Αμπάς στη νέα κυβέρνηση συνασπισμού αργά χθες Τετάρτη, με το ισλαμιστικό του κόμμα να διασφαλίζει ισχνή πλειοψηφία στα εβραϊκά κόμματα που επιθυμούν να τερματίσουν τη θητεία του μακροβιότερου πρωθυπουργού της χώρας.

Η Ενωμένη Αραβική Λίστα θα είναι το πρώτο κόμμα που προέρχεται από το 21% της αραβικής μειονότητας του Ισραήλ -Παλαιστίνιους στην καταγωγή, Ισραηλινούς στην υπηκοότητα- που εντάσσεται σε ισραηλινή κυβέρνηση.

Ο 47χρονος Αμπάς άφησε στην άκρη τις διαφωνίες του με τον Ναφτάλι Μπένετ, πρώην επικεφαλής μιας μεγάλης οργάνωσης Εβραίων εποίκων και υπέρμαχου της προσάρτησης του μεγαλύτερου μέρους της Δυτικής Όχθης στο Ισραήλ.

Ο οδοντίατρος Αμπάς δηλώνει ότι ελπίζει να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης των Αράβων στο Ισραήλ, που καταγγέλλουν ότι είναι θύματα διακρίσεων και ότι τους παραμελεί η κυβέρνηση.

«Αποφασίσαμε να ενταχθούμε στην κυβέρνηση προκειμένου να αλλάξουμε την ισορροπία των πολιτικών δυνάμεων στη χώρα», τόνισε στο μήνυμά του προς τους υποστηρικτές του αφού υπέγραψε τη συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού με τον Μπένετ και τον επικεφαλής της ισραηλινής αντιπολίτευσης Γιαΐρ Λαπίντ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!